Diskuse:Nekonečná kombinatorika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Důvody pro existenci[editovat zdroj]

Ani jsem se nestačil nadechnout po založení mini-pahýlu Nekonečná kombinatorika a už tam vidím hrozbu smazání, protože je příliš krátký. Důvody pro jeho existenci (lepší krátký než žádný) jsou podle mě:

  • Když existuje dokonce i kategorie s tímtéž názvem, tak si zaslouží existenci i článek
  • Na české Wikipedii jsou nějaké články z nekon. kombinatoriky, takže je logické, aby existoval článek (nejen kategorie), který je zastřešuje. Do sekce "související články" u článku Zermelova-Fraenkelova teorie množin se nehodí dávat odkaz na kategorii, ale odkaz na toto téma tam být musí (vzhledem k jeho důležitosti).

Pokud si někdo myslí, že by se měl článek smazat, pokud ho nedokážu pořádně rozšířit, tak bych se chtěl zeptat, zda se to dá doložit z nějakých "doporučení a směrnic wiki", že krátkost článku převažuje nad všemi argumenty, které jsem právě uvedl. --Pavel Jelínek 28. 8. 2010, 09:03 (UTC)

Dobrý den, krátkost článku je dána tímto Wikipedie:Subpahýl. Opravdu by to chtělo rozšířit, alespoň na krátký odstavec. Vím, že si myslíte krátký článek lepší než žádný článek. Toto je však opravdu velmi krátký článek. Kdyby jste měl jakékoliv dotazy, ráda vám je zodpovím. S pozdravem ♥ K123456 28. 8. 2010, 09:16 (UTC)
Právě v té směrnici, na kterou se odkazujete, v sekci Wikipedie:Subpahýl#Rozdíl mezi pahýlem a subpahýlem, jsou tři kritéria co je to subpahýl. Mně se zdá, že podle všech tří vychází, že tento je pahýl a ne subpahýl:
1. Obsahuje informace, které neví zdaleka každý
2. Je možno jej snadno rozšířit a jeho existence má smysl
3. Předpokládám, že to někdo rozšíří. Vytvořil jsem to z promyšleného důvodu a ne proto, že to vytvořit lze.
Proto navrhuji smazání příznaku "subpahýl".--Pavel Jelínek 28. 8. 2010, 09:22 (UTC)
Souhlasím, proto jsem označení subpahýl sundal.--Tchoř 28. 8. 2010, 09:28 (UTC)