Diskuse:Nístějka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 měsíci od uživatele Hugo v tématu „PřF UK (2023/2024)

PřF UK (2023/2024)[editovat zdroj]

@Petercice: Díky za rozšíření článku. Opravil jsem pořadí sekcí a dvojitě vložený infobox nebo galerii. Dále mám několik doporučení:

  • Historii hradu bych zkrátil na jediný odstavec, protože o hradu máme samostatný podrobnější článek. Odstavec s archeologickými výzkumy je kandidátem na přesunutí tam.
  • U vyskytujících se druhů organismů obvykle neuvádíme jejich charakteristiku nebo obtíže při rozlišování (ty patří do článku o daném druhu). Organismy obvykle dělíme do hlavních skupin (popř. podle stupně ohrožení) a detailnější informace uvádíme jen pokud mají přímou souvislost s konkrétním chráněným územím.

Zkuste se inspirovat např. ve článku Vůznice, který byl docela slušně zpracován během minulého ročníku kurzu. --Petr Kinšt (diskuse) 7. 11. 2023, 21:18 (CET)Odpovědět

Děkuji autorce článku za jeho rozšíření a panu kolegovi za připomínky, které mohu pouze podtrhnout, a prosím o jejich zapracování. Z pohledu plnění úkolu na zápočet jde o dobrý základ článku, který je ovšem nutné ještě podstatně vylepšit. Další komentáře z mé strany:
- Struktura článku není úplně ideální, podívejte se prosím, co doporučujeme na stránce našeho wikiprojektu. Náplň kapitoly Přírodní poměry je poměrně chudá a řadu věcí uvedených v Předmětu ochrany by bylo lepší přesunout právě sem (jak však uvádí kolega, popisy vlastností organismů do textu o chráněných územích nepatří). Místo kapitoly Předmět ochrany vytvořte kapitolu Ochrana přírody a popište tam, co je cílem ochrany území a jakým postupy se k němu směřuje (pokud se jako způsob péče o lokalitu uvádí v literatuře bezzásahovost, tak to tam napište).
- Chybí informace o abiotických přírodních poměrech (geologie, geomorfologie, pedologie atd.) a o příkladech typických rostlin a živočichů kromě těch, které tvoří předmět ochrany. Prosím doplnit.
- Obecně by bylo dobré lépe využít plán péče o dané území. Nemám na mysli vypisování např. dlouhých seznamů chráněných druhů, ale informace, které mohou čtenáři sloužit k vytvoření lepší představě o tom, jak území vypadá, co tam žije a roste a jak se chrání. Je jasné, že o takové rozlohou poměrně malé lokalitě nebude těch informací příliš mnoho, ale jistě nějaké existují. --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 6. 12. 2023, 09:09 (CET)Odpovědět

Dovolil bych si navrhnout zkrácení kapitoly Přístup, připomíná to už spíše turistického průvodce, do encyklopedického článku to není přiliš vhodné. Např. velmi podrobné informace o informačních cedulích jsou imho zbytné. --Hugo (diskuse) 12. 12. 2023, 09:27 (CET)Odpovědět