Diskuse:Muzejní konzervace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že nový název umožňující článek napsat o stupínek obecněji je vhodnější, protože se konzervuje velmi podobně i v archivech a knihovnách a psát pro to zvláštní článek je zcela zbytečné (současný název o konzervování v archivnictví a knihovnictví psát neumožňuje). Rozlišovač snad není špatný, ale lze o něm dále diskutovat. --marv1N 12. 10. 2010, 10:06 (UTC)

Nestačilo by kratší Konzervace památky? --Jvs 12. 10. 2010, 11:25 (UTC)
Asi jo. Trošku jsem se obával, jestli to není umělé spojení, ale snad ne, například v Malé Československé encyklopedii (ověřuji v COTOJE.CZ) jeh heslo Konzervace kulturní památky, to je snad až zbytečné. --marv1N 12. 10. 2010, 18:02 (UTC)
Je zde ještě jeden problém, nad kterým by se chtělo zamyslet před přesunem. Název Konzervace památky je hodně obecný, ale myslím, že se kryje s tím jak chápou konzervaci muzeologové, nicméně pak je zde ještě dost důležitá konzervace zaměřená na dokumenty, ta dokonce má i několik iw (fr:Conservation des documents, což snad víceméně odpovídá en:Preservation (library and archival science)), tak se nabízí otázka, jestli spíš nesměrovat tento článek v tomto smyslu, ovšem s tím je spojena mírná změna koncepce (ne nijak výrazná, ale je a bez diskuse by to bylo dost toufalé), a nebo vytvořit dva články, jeden Konzervace dokumentů (?) a tento ponechat (Muzejní k.), což by ovšem šlo dvěma způsoby, buďto ho tedy přesunout a udělat z něj nadřazený, a nebo ho ponechat na tomhle jménu, čímž by byl paralelní a v takovémto článku se zaměřit na specifika konzervace [nedokumentárních] sbírkových předmětů. --marv1N 25. 10. 2010, 22:25 (UTC)