Diskuse:Motorová jednotka DR řada VT 18.16

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Historie[editovat zdroj]

Pomalu chystám i překlad sekce Geschichte. Tommasel (diskuse) 26. 3. 2012, 19:34 (UTC)

Sehr gut, Herr Tommasel :-) --PetrS. (diskuse) 26. 3. 2012, 20:15 (UTC)
Danke schön, nejni zatim vůbec zač. :-) Opravy opět uvítám. Mimochodem, kdybyste věděl, jak je to doopravdy s těmi hřídeli snad procházející celou jednotkou kvůli vyrovnání tahu mezi oběma motory, případně jestli to tam bylo celou dobu provozu, tak to do článku prosím napište. Ru mi v tom nepomohla. Tommasel (diskuse) 26. 3. 2012, 20:23 (UTC)
Teď nevím, jaký hřídel máš na mysli (můžeme si tykat, ne?). Na de wikipedii je pěkný obrázek pohonu, který byl kompletně namontován přímo na podvozku. Ve strojovně pak bylo kolem motoru zábradlíčko a motor vlastně ve strojovně cestoval podle toho, jak se natáčel podvozek vůči skříni. Nějaké propojení hřídelem skrz jednotku by i technicky bylo obtížně proveditelné - dlouhé hřídele, to je vždycky problém. A ještě jednu dobrou vlastnost jednotka měla - na podvozcích byla dynama, takže někde v Říčanech šlo v klidu zastavit motory a až do Prahy se jelo potichu - aspoň tak jsem to slyšel od strojvedoucích.--PetrS. (diskuse) 27. 3. 2012, 06:24 (UTC)
Asi blbost. Über Gelenkwellen und Achsgetriebe wurde das jeweils vordere Drehgestell angetrieben mi nebylo úplně klár + něco nespolehlivého jsem zaslechl. No, skrz to zřejmě nebude, každý bude zřejmě hnán normálně zvlášť a myslí zřejmě jen tu mrňavku z obrázku. Až z Říčan tiše výběhem, to je hezké. (Tykání samozřejmě OK, jen na to občas pozapomenu u lidí, u kterých si nepamatuju/neznám tvář ;-). ) Tommasel (diskuse) 27. 3. 2012, 07:54 (UTC)