Diskuse:Mor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Skola73

Dobrý den/večer. Pozastavil jsem se nad tímto tvrzením: "Židé se stávali snadným a do jisté míry pochopitelným terčem nenávisti, protože vyznávali jiné náboženství, jehož zvyky málokdo znal, často se živili jinou činností než jejich křesťanské okolí..." Pokud je mi známo, Židé byli z nábožensko-společenských důvodů vytlačováni z hospodářské oblasti výroby, aby nemohli konkurovat svým křesťanským spoluobčanům. Trpěna jim zůstala pouze oblast půjčování peněz a provádění různých finančních převodů, což církev i šlechta považovala pro křesťany za nedůstojné, odsuzovala to jako něco neetického, a proto se tato oblast podnikání stala na dlouhou dobu jakýmsi židovským monopolem. Paradoxně díky těmto restrikcím se domohli jistého majetku a příčinou oné tzv.: "nenávisti" nebyla odlišnost, ale obyčejná lidská závist a xenofobie jako taková... Dovoluji si tuto pasáž opravit, děkuji za pochopení. --Marduk 20:56, 2. 3. 2007 (UTC)

Postupoval jste naprosto správně, totiž podle zásady Editujte s odvahou. Je vhodné při opravách také uvádět nějaký zdroj, ať už jako referenci (nejlépší řešení), do shrnutí nebo v nejhorším sem do diskuse. --Luděk 21:26, 2. 3. 2007 (UTC)
Kupříkladu tato [1] bakalářská práce absolventa Masarykovy univerzity. Nicméně v tomto případě jde, dle mého, o tak notoricky známou skutečnost, že jsem usoudil, že odkazu není třeba. :) --Marduk 21:47, 2. 3. 2007 (UTC)

--Skola73 (diskuse) 24. 1. 2017, 17:24 (CET) Dobrý den, neměli bychom zde diskutovat o moru??? Nemějte mi to za zlé, je to jen můj názor. --Skola73 (diskuse) 24. 1. 2017, 17:24 (CET)Odpovědět