Diskuse:Mohelenská hadcová step

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, dle dohody píši připomínky ke článku, kam by se případně mohl ubírat a jak s ním dále nakládat. Pamatujte, že se jedná pouze o mé podněty, není potřeba je všechny případně zcela splnit či se jimi dogmaticky řídit.

  1. Zcela chybí reference, takže je potřeba vložit řádkové odkazy na publikace do textu.
  2. Dle prezentace, doplnil bych povídání o turismu, o přístupnosti, o chodnících a o tom, že lokalita je hlídána ostrahou
  3. Domnívám se, že pokud je to evropsky jedna z nejvýznamnějších lokalit, heslo by si zasloužilo větší hloubku a obsáhlost. Zkusil bych ještě hledat zdroje a začal bych například v knize Mohelenská hadcová step: historie vzniku rezervace a jejího výzkumu. Taktéž když srovnám text na stránce zde s tímto heslem, tak mám pocit, že se zde stále ještě nedosáhlo potřebného záběru.

S pozdravem a v případě dotazů se mne nebojte zde kontaktovat. --Chmee2 11. 11. 2011, 22:36 (UTC)

Já to vidím podobně, zvláště 3. bod je dost podstatný. Koukal jsem, že i v městské knihovně v Praze je k dispozici přímo i ilustrovaný atlas s rostlinami z Mohelenské stepi. Loni (2010) vyšel článek ve sborníku, zabývající se ochranou této rezervace. Zdrojů je spousta, těším se na velké rozšíření článku, Mohelenská step si dobrý článek velmi zaslouží. Je to i regionálně poměrně významná lokalita.--frettie.net 11. 11. 2011, 23:57 (UTC)
Taky až bude více zdrojů, bude z čeho zdrojovat. --12. 11. 2011, 10:44 (UTC), Utar