Diskuse:Mistrovství světa v atletice 2009

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhoval bych pro každou disciplínu založit novej článek. Disciplín je mnoho a kdyby každá byla tady zpracována jako chůze na 20 km článek by byl velice dlouhý a nepřehledný. Příkladem že i z jednotlivé disciplíny se dá udělat kvalitní a obsažný článek může být třeba: en:2009_World_Championships_in_Athletics_–_Men's_20_kilometres_walk --Jowe 16. 8. 2009, 16:37 (UTC)

Velký dík za avízo přímo na mojí diskusní stránce, já i můj počítač po dobu téhle události vyčerpáním "padáme na hubu" a na pokukování po diskusích bych neměl ani pomyšlení. Ale už se nám článek hezky rýsuje a jsme s výsledky "skoro v reálném čase" (skluz menší než 24 h, teď zrovna jdu dělat souhrn 7boje). Návrh je to rozumný a jestli to rozsekání nějak připravíš, budu moc rád. Jinak myslím, že medailovou tabulku asi naděláme až souhrnně se závěrem šampionátu, ať se s tím teď nemusíme den ode dne aktualizovat. Teď ještě doufám, že se bude snažit víc fotografů, ať máme i jiné ilustrace, než obrázky chodců. --Miaow Miaow 17. 8. 2009, 08:41 (UTC)
Vložil jsem tam zatím navigační šablonu která odkazuje na všechny zatím nezaložené články o jednotlivých disciplínách. No obávám se že k dispozici budopu asi jen kvalitní fotky chodců a maratonců, na stadionu se k nim asi ti fotografové kteří fotky uvolní nedostanou tak blízko  :-) --Jowe 17. 8. 2009, 10:07 (UTC)

Hodnotící formulace[editovat zdroj]

Článek obsahuje v odstavcích o jednotlivých disciplínách množství hodnotících formulací. Několik příkladů: "malá sportovní tragédie", "strhující závěr", "jasné slunečné odpoledne", "takticky vedený běh", dále celý Boltův rekord tučným písmem, navíc s vykřičníkem - to je vhodné tak do novin, ale ne sem. Kdybych opravdu editoval s odvahou, škrtl bych to celé a ponechal jen úvod, odstavec o pořadatelství, seznam zúčastněných zemí a tabulky s výsledky. Navíc - pokud bude byť jen cca 10 řádek ke každé disciplíně, článek se ve výsledku natáhne do rozměrů přímo obřích, jak už psal včera Jowe. Jím odkazovaný článek na enwiki také popisuje průběh, ale hodnocení podkládá referencemi. --Jarba 17. 8. 2009, 15:23 (UTC)

Souhlasím s Jarba, v hlavním článku ponechat jen informace týkající se všeobecně celého mistrovství, napsat nějaké zajímavosti, aféry, atd. A k tomu seznam zúčastněných zemí, seznam medailistů (nebo finalistů do 8. místa), tabulku pořadí národů. Více o jednotlivých disciplínách dát do samostatných článků.--Senimo 17. 8. 2009, 15:29 (UTC)
Již jsem se pokusil jednu disciplínu vyjmout a trochu upravit - výsledek zde Mistrovství světa v atletice 2009 - Muži 100 metrů. Ikdyž pravda text by to chtělo ještě trochu pročistit od hodnotících formulací --Jowe 17. 8. 2009, 15:43 (UTC)
Podle mne je zbytečné dávat hodnocení disciplín do hlavního článku Mistrovství světa v atletice 2009. Ty popisy rozhodně udělat zvlášť, již jsem udělal skok do výšky (žen) a skok o tyči (žen)...Kdyby se zde mělo objevit hodnocení všech disciplín v jednom, tak to bude pěkný brajgl...Navrhuji to odtuď přesunout...jen nerozumím tomu, proč uživatel Miaow Miaow uděla skok o tyči žen zvlášť znovu, když jsem založil stránku zvlášť již před ním.--Stocki 18. 8. 2009, 10:54 (UTC)
Rozhodně bych se vyhnul "hodnocení disciplín". Wikipedie by měla přinášet encyklopedická fakta a nikoliv hodnotit. A ani třeba slovní spojení "hravě postoupila" bych nepoužíval. Jinak souhlas s vyčleněním. --Jowe 19. 8. 2009, 09:08 (UTC)
No trochu jsem se nechal unést, když jsem to psal :-). Ale můžu říct, že jiné disciplíny bych takhle nepopisoval...Především mě zajímá jen tyčka a výška...Další články chci založit ale nebude se už rozepisovat...Prostě jen stručné hodnocení s kompletními výsledky, ale nejlépe právě do samostatných článků.--Stocki 18. 8. 2009, 11:16 (UTC)

Vidím, že panuje shoda s vyčleněním popisu jednotlivých disciplín do samostatných článků, takže počkám ještě 24 hodin, a když nebude nikdo proti, začnu ty popisky u jednotlivých výsledků přenášet do samostatných článků disciplin, jak budou, doufám, postupně vznikat.--Senimo 19. 8. 2009, 09:21 (UTC)


Ještě bych se přimlouval za jednotný styl tabulek výsledků "wikitable" ... jenže to asi narazím.. --Jowe 19. 8. 2009, 09:26 (UTC)

To myslíš ty, co jsou na en wiki? Ty jsou hnusné :-) Doufám, že nikdo nemá nic proti těm, co jsem vytvořil ve výšce a tyčce...jdu se vrhnout na kval. výsledky výškařů...Už se nebudu rozepisovat jen velmi stručně.--Stocki 18. 8. 2009, 11:46 (UTC)

Předně obdivuji úsilí a elán, který zde editoři již věnovali zpracování zpráv z MS. Mám jen pár drobností. Tabulku medailistů jsem před dvěma lety upravil jen na přehled jmen. Na to, aby v ní byly zaznamenány výkony, není stavěná. Buď může stačit, že výkony budou uvedeny u výsledků či na podstránkách, nebo je třeba tabulku předělat (třeba na něco jako mají Katalánci). Stejně tak by bylo lepší vytáhnout ji hned pod úvodní dva odstavce a přehled zúčastněných zemí dát až dolů, protože přehled medailistů je určitě důležitější a pro čtenáře zajímavější. Anglické transkripce v závorce snad netřeba uvádět. Pokud jde o zpracování výsledků a popisů událostí, přimlouvám se za podstránky, kde je vždy dost prostoru a nenarušuje to hlavní heslo. To se však nemusí líbit místním hnidopichům, kteří se tomuto loni snažili za každou cenu bránit. Jinak pokračujte v dobré práci! --Petr C. 18. 8. 2009, 08:01 (UTC)