Diskuse:Mistr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rozcestník[editovat zdroj]

Dávám na zváženou, zda by nebyl lepší rozcestník. Mistr totiž může být jednak mistr na SOU a dále např. označení umělce (Karla Gotta např. oslovují Mistře). --Ragimiri 16:00, 8. 1. 2007 (UTC)

Přepracování[editovat zdroj]

Napsal jsem zcela nový úvod, protože předchozí byl nepřehledný a obsahoval text, který původně definoval současné řemeslnicko-učňovské užití. Tento byl přesunut na patřičné místo a upraven. Pořád je to ovšem takové rozbité. Pokusím se někde vyšťárat nějaký obrázek. --Šandík 17:43, 12. 12. 2007 (UTC)

Teď už je to docela dobré[editovat zdroj]

Děkuji - už se mi to i začíná líbit, už je to uděláno dost vyčerpávajícím způsobem. Sohlasím s tím, že ROZCESTNÍK na totéž téma by asi nezaškodil, text je dost nepřehledný. Faktem je, že slovo má nejméně tři a více různých významů, které jsou sice podobné, ale někdy jen zdánlivě. **--MiroslavJosef 18:25, 12. 12. 2007 (UTC)

Funkčně asi ano, ovšem ty věci spolu souvisejí, používání slova má svou genezi, která je dosti zajímavá. Kromě toho by rozcestník vedl na poměrně kratičké stránky, čili bych zatím nedělil. --Šandík 18:39, 12. 12. 2007 (UTC)