Diskuse:Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název festivalu[editovat zdroj]

Rád bych upozornil na fakt, že festival se nejmenuje Karlovy Vary. Tak se jmenuje město, v němž se festival pořádá. Proto mi přijde, že pojem "Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary" je nesmyslný. Spíše bych napsal "Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech". Pokud by se festival jmenoval dejme tomu Pepík, potom bych větu "Mezinárodní filmový festival Pepík" chápal..

Na oficiálním webu festivalu je pojem "Mezinárodní filmový festival" uveden jako nadpis a město "Karlovy Vary" odděleně. Je jím určeno, kde se festival koná a pojmy jsou logicky odděleny. Zde, na wikipedii, tomu tak není, proto mi to přijde divné.

Prosím o zvážení a případně přeformulování.

Zdraví Racky. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 77.104.210.249 (diskusebloky) 11. 7. 2010, 11:19 (CE(S)T)

Festival se nejmenuje "Karlovy Vary" ani "Mezinárodní filmový festival", ale "Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary". Je to vlastní jméno, a nikoliv obecné označení, abychom si ho mohli upravovat podle našich vlastních gramatických preferencí. Jménem festivalu není ani samotná první část označení, ani samotná druhá část, ale právě jen obě dohromady (nanejvýš může být v názvu některá z částí nebo obě být zastoupeny zkratkou). Gramaticky není toto použití nominativu nijak mimořádné, ale naopak spíše obvyklé: "TJ Sokol Kotěhůlky", "Lomy Mořina", "Baník Ostrava", ostatně i v názvech soutěží či veletrhů je celkem běžné. --ŠJů 7. 6. 2011, 18:15 (UTC)

V článku chybí nejen data konání jednotlivých ročníků, ale dokonce i jakýkoliv náznak, ve kterém ročním období či měsíci se festival koná. --ŠJů 7. 6. 2011, 18:15 (UTC)