Diskuse:Markýz de Sade

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kapitola Charakteristika díla vypadá jako odněkud zkopírovaná. Názvy děl jsou velkými písmeny, neobsahuje žádné wikilinky, zato se v ní objevují věty typu „I já jsem dlouho váhal před jejím pořízením...“. Chce to přepsat, zkrátit. Stejně i další kapitoly Literární zpracování, Filmy, Literární tvorba. --Chalim Kenabru (diskuse) 13. 2. 2013, 19:20 (UTC)

Zdravím, nejprve jsem byl kritizován za to, že prý publikuji "výsledky vlastních výzkumů", nyní za to, že prý jsem to zkopíroval... Tak co je vlastně správně? Faktem je, že se jedná o moje vlastní shrnutí poznatků z 20ti letého studia Sadova díla, všechny informace jsem získal z tištěných médií {jak na ně udělat linky?} a že se jedná o nejpodrobnější a nejobsáhlejší originální studii na webu, kterou si už někteří piráti zkopírovali na vlastní stránky bez uvedení zdroje. Ale Wiki byla první kde se to objevilo, a to mojí zásluhou, zkracovat to rozhodně nebudu, vždyt by to byla škoda. Nokid (diskuse) 15. 2. 2013, 13:17 (UTC)
Nikde na Vás nezazněla kritika, že jste to zkopíroval. Že to vypadá jako odněkud zkopírované nutně neznamená, že tomu tak skutečně je. Všechny ty vyjmenované indicie tomu jen nasvědčovaly, nebylo by to poprvé, co se na Wikipedii objevil zkopírovaný text. Ale ten článek je opravdu potřeba upravit do encyklopedické formy, např. věta „I já jsem dlouho váhal před jejím pořízením...“ se v něm nemůže objevit, to se totiž neshoduje s NPOV. Důležitější než linky jsou však zdroje, odkud jste čerpal informace. Více se dozvíte zde: Wikipedie:Věrohodné zdroje, Wikipedie:Ověřitelnost a související Wikipedie:Reference. Neozdrojovaný text může být odstraněn právě proto, že budí podezření na nepřípustný „vlastní výzkum“. O tom, jakým způsobem upravit vzhled tak, aby vyhovoval se dočtete v Wikipedie:Vzhled a styl. --Chalim Kenabru (diskuse) 15. 2. 2013, 14:11 (UTC)

KRITIKA SE OBJEVILA ZDE> Markýz de Sade

To, co jste vložil je vloženo nesprávně a nevíc v rozporu se zavedeným stylem Wikipedie - prosím o urgentní úpravu textu, jinak budu nucen vše revertovat zpět - viz stránka Wikipedie:Vzhled a styl. Děkuji za pochopení. MiroslavJosef 28. 2. 2011, 15:49 (UTC)

Bohužel jsem nenašel způsob, jak dotyčnému odpovědět, odpovídám tedy nyní oběma zároveň. 1-Text ozdrojován je, vše co je psáno pochází ze životopisů (od Lelyho aj.), jsou všechny vyjmenovány, dále z úvodů a doslovů v češtině vydaných děl. Na to, abych každou maličkost umísťoval přesně do konkrétního díla a vydání, nemám prostě sílu. 2-Nemám rovněž sílu studovat podrobná pravidla Wiki, a ani motivaci, neboť zřejmě půjde jen o jediný článek, který kdy do Wiki dám, už proto že vidím jaké jsou s tím tahanice. Dělal jsem to nezištně a takhle se mi to vrací. Pro mě za mě, jestli se to někomu nelíbí klidně si to celé smažte, ale chtít po někom aby se přizpůsoboval ZBYTEČNĚ složitým a komplikovaným pravidlům není kvůli tomu jednomu článku možné. 3-„I já jsem dlouho váhal před jejím pořízením...“ - předpokládal jsem, že se v příspěvku objeví můj nick, jelikož to tak není, máte pravdu, měl bych to smazat. Podívám se na to, půjde.li to.

Celkově mě takové diskuze vyčerpávají, pokud měkomu vadí moje forma, jak říkám, klidně ochuďte Wiki a smažte to třeba celé, já s tím nic dalšího dělat nebudu - nemám čas a ani chuť. --KONEC DISKUZE--

Rozumím vašim argumentům, věřím, že jste si dal dost práci se sepsáním a určitě není jednoduché hned se orientovat v pravidlech. Ale jak píšu, protože ta forma se příliš neslučuje s požadovanou, podnítilo mě to k umístění šablony a kolegu zřejmě k jeho reakci. Berete to možná jako autor textu osobně, ale věřte, že úpravy příspěvků druhých do standardní podoby jsou na Wikipedii běžné. Takže šablona nijak nezpochybňuje váš příspěvek, dal jsem ji tam proto, že jsem neměl čas to sám upravit a tímto krokem jsem upozornil kolegy, že je zde text s nevyhovující formou, čili to mohl opravit kdokoli jiný. Tato vaše editace je přesně ve stylu, jaký je potřeba (aby text vyzněl neutrálně). Také je potřeba opravit např. názvy děl, které jsou psány velkým písmem apod. úpravy. Obsah se zdá už celkem v pořádku, ještě to chce odstranit např. tři vykřičníky v jedné z pasáží a také tuto formulaci: „ o nichž mi není nic bližšího známo“. Větší zkrácení už není potřeba, to jsem uvedl nepřesně, za což se omlouvám. Pokud tedy ještě máte zájem ještě o tyto drobné úpravy, klidně je udělejte. Já pak vbrzku opravím ten vzhled (formu). Jinak tato celá záležitost je tím, co popsal wikipedista Mates v tomto příspěvku.--Chalim Kenabru (diskuse) 18. 2. 2013, 14:00 (UTC)