Diskuse:Marek Herman

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele 85.237.234.20 v tématu „Mam pochybnosti, ci sa nejedna o diskreditacny obsah?

K větě: "Externě přednáší na Fakultě tělesné kultury Univerzitě Palackého v Olomouci, kde působí jako odborný asistent na Katedře rekreologie." Podle úzu vycházejícího z vysokoškolského zákona 1. externí vyučující nejsou zařazováni do kategorie odborný asistent, pokud tento status nemají na jiné VŠ, 2. pro zařazení do kategorie odborný asistent je třeba titul Ph.D. nebo ekvivalent, což Herman nemá, 3. nelze dohledat jeho výuku či jiné působení na Univerzitě Palackého. Z toho soudím, že jde o nějaký účelový úvazek (potenciálně i podvodný?), který tu wikipedie svým způsobem pomáhá legitimizovat. Připadá mi to na hraně pravidla ověřitelnosti obsahu. Zvažuji vložení šablony "doplňte zdroj". 94.199.195.134 20. 1. 2020, 11:49 (CET)Odpovědět

Mam pochybnosti, ci sa nejedna o diskreditacny obsah?[editovat zdroj]

Precital som si obsah tejto stranky a chcem nan upozornit. Mam (sice len nepriamy) ale dost urcity obraz o Marekovi Hermanovi. Myslim si, ze tato stranka je vytvorena ucelovo, na diskreditaciu osoby. Budem rad, ak to bude preskumane.

Stranky je vysoko negativne zaujata. Obsah sice nie je napisany prvoplanovo diskreditacne, ale zaobera sa: - vytvaranim obrazu, ze ide hlavne o "lobistu za hazard", podlozene vsetkymi dohladatelnymi zdrojmi. Ide hlavne o demagogiu, uz len preskumajuc dane zdroje v detaile je mozne zistit, ze obraz vytvarany tu na wikipedii je vybrat si iba to negativne (cherry picking) - a o diskreditacnom charaktere samozrejme svedci aj samostatna kapitola s nazvom kritika, kde su vytknute jeho nazory, bez toho, aby sa obsah wikipedie venoval jeho tvorbe samotnej. Citatelovi samozrejme rozbor kritiky voci nemu nepomoze, pokial nepozna, co su vlastne nazory, proti ktorym je kritika namierena.

Opominajuc v obsahu stranky konkretne popisne udaje o osobe, tvorbe a zivote Mareka Hermana, resp. ide o velmi strohe, neoplne tvrdenia.

Chcem vyslovit svoj nazor, alebo dojem, ze stranka bola vytvorena zrejme zaujmovou skupinou z oblasti "stridavka.cz" - ktorej sa Marek Herman svojimi nazormi znepacil a rozhodli sa ho zrejme ostrakizovat. Ze sa obsah stridavka.cz nepaci je samozrejmy, pretoze Marek Herman je zastanca rodiny a stridavka.cz pojednava o podmienkach vychovy deti mimo konceptu rodiny. Nemyslim si vsak, ze ucelom wikipediovej stranky by mal byt vytvaranie neuplneho a negativneho obrazu o ludoch, ktori tvrdia nieco ine. Hladat vsetky mozne negaticne informacie o nom a publikovat ich, zaobalene v zopar skutocnych faktoch a neuplnych ostatnych udajov.

Prosim o zvazenie, ci takto tvoreny obsah je vhodny a v sulade s pravidlami toho, co ma byt na Wikipedii.

85.237.234.20 11. 1. 2021, 13:56 (CET) Martin CharvátOdpovědět