Diskuse:Manfréda z Pirovana

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Manfréda, nebo vilemínité?[editovat zdroj]

V současném pojetí je článek daleko více o vilemínitech než o Manfrédě. Proč ne - ale je třeba přesně zvážit, o čem tedy článek je, a pokud bude psán v tomto duchu, tak jej přejmenovat na Vilemínité a na Manfrédu jen odkazovat jako na nezpracované heslo. Dz (diskuse) 9. 12. 2012, 18:16 (UTC)

Poznámky vyučujícího ke zpracování/dopracování hesla v rámci projektu Studenti píší Wikipedii[editovat zdroj]

Struktura[editovat zdroj]

Doporučuji upravit strukturu (pojednání o humiliátech pod oddílem Život, delší než údaje o životě M., navíc necharakterizuje specifika humiliátů, ale strukturu, kterou mají Žebravé řády běžně; část Vilemínité, Manfréda a jejich víra bude dobré rozčlenit dle skutečného obsahu).

EDIT: částečně jsem sám provedl (s čímž souvisí zřízení nového hesla vilemínité. Nyní bude třeba toto nové heslo upravit, aby dávalo lepší smysl a bylo méně postaveno na soupisech článků věr a rituálů - to je teď klíčový úkol. Prosím o přesun části údajů odtud do hesla vilemínité tak, aby rozložení informací dávalo smysl a toto heslo se skutečně věnovalo specificky Manfrédě (vč. doplnění referencí). David.zbiral (diskuse) 24. 1. 2013, 18:29 (UTC)

Neúplné reference[editovat zdroj]

Reference jsou neúplné - chybí stránkové údaje. David.zbiral (diskuse) 24. 1. 2013, 18:35 (UTC)

Různé[editovat zdroj]

  • Doporučuji u zkrácených bibliografických údajů i jméno autora, je to jasnější a přehlednější.
  • Nevyřešen a nezohledněn komentář, že se heslo více týká vilemínitů než Manfrédy.
  • "Vilemína se ovšem neobjevila, místo ni dorazila skupinka pověřená inkvizicí": prosím o ověření a přesný odkaz na zdroj (že by k zatčení došlo právě při této události, si nevybavuji).

-- David.zbiral (diskuse) 24. 1. 2013, 18:29 (UTC)