Diskuse:Magnetokalorický jev

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je potřeba to doplnit a zkontrolovat encyklopedičnost. Prosím někoho, aby doplnil článek překlady z anglické verze. Díky Vladimir Alexejev 16. 5. 2011, 19:35 (UTC)

Překlady z Angličtiny[editovat zdroj]

Nepovažuji se za zdatného angličtináře (hlavně v oblasti chemie a fyziky) a proto moje překlady mohou být chybné. Prosím někoho, aby zkontroloval správnost pasáže pracovní materiály. Díky Vladimir Alexejev 7. 6. 2011, 16:17 (UTC)

Něco jsem s tím provedl. Těžko si stěžovat na překlad, protože i originál není psán fyzikálně korektně. A ještě jedno malé doporučení, které v žádném případě nemá za cíl odradit Vás od dalšího aktivního přispívání do wikipedie: Zkuste si příště vybírat k úpravě články, v jejichž problematice a české terminologii budete "doma" a ke kterým budete mít také reference, nejlépe české. Zdrojování je totiž pro wikipedii zásadní. A tvořte s volností, podle svých znalostí a představ o informační náplni a podobě článku - účelem je hezký český článek, nikoli otrocká kopie anglické verze. Zdraví a hodně elánu k dalším editacím přeje Petr Karel 8. 6. 2011, 11:03 (UTC)

Zkusil jsem dát na vaši radu. Našel jsem pdf na téma magnetokalorického jevu, kde jsou zaznačeny magnetické materiály (u těchto materiálu je nejčastěji hledán a nacházen magnetokalorický efekt - z mojí vlastní zkušenosti vím o Gd, Mn, Fe, Co). Vytvořil jsem podobnou tabulku a v ní jsem vyznačil jak již zmíněné tak i GMCE materiály. Na závěr jsem přihodil zdroj (poprvé na wiki :D).Vladimir Alexejev 8. 6. 2011, 13:34 (UTC)

Tabulka se sloučeninami Gd[editovat zdroj]

Přihodil jsem tabulku s vlastnostmi sloučeni gadolinia z Tishina (kniha: Magnetocaloric Effect and Its Applications). Možná to byl špatný nápad, ale chtěl jsem, aby byla možnost si ve zkratce projít hodnoty změn teplot a při jakých okolních teplotách jich lze dosáhnout. Vladimir Alexejev 9. 6. 2011, 16:37 (UTC)