Diskuse:Lokomotiva HGe 4/4 I (Balkonlokomotive)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sloučit - diskuse se zakazuje?[editovat zdroj]

J.D. navrhnul sloučit, ostatní by měli mít možnost návrh zaregistrovat a případně se vyjádřit v diskusi. Vaše řešení - J.D. to vysvětlím a šablonu smažu je poněkud, řekněme nestandardní.--PetrS. 6. 9. 2010, 14:43 (UTC)

s J.D. to byl technický problém jeho robota ohledně přiřazování interwiki, nikoliv obsahu článku. Nestandardní poněkud nestandardní ale klasické je vaše provokování a trollování v příspěvcích. --W.Rebel 6. 9. 2010, 15:13 (UTC)
Zdá se, že to J.D. myslel s tou diskusí o slučování vážně. Jen nějaký rebel to nechtěl pochopit.--PetrS. 7. 9. 2010, 14:45 (UTC)

Je ke slučování nějaký důvod?[editovat zdroj]

Ne, žádný důvod podporující potřebu sloučení nebyl uveden. --W.Rebel 7. 9. 2010, 19:22 (UTC)


neu konstruierte Aufbauten in Stahlleichtbauweise = nově konstruované nástavby v provedení ocelové lehké stavby. Tedy nikoli jak píše Rebel Lokomotivy čísel 16 a 31-37 se od konstrukce předchozích lokomotiv odlišovaly lehkou ocelovou konstrukcí. Už proto ne, že rám musel být spíše mohutnější, aby unesl olejem chlazené trafo, protože první lokomotivy s nižším výkonem měly vzduchem chlazené, které je lehčí.--PetrS. 10. 1. 2011, 08:22 (UTC)

Nemohu jinak, než připomenout spor ohledně zatáčky versus oblouku. PetrS. uvádí, že oblouk je v čechách zažitý výraz, tedy sousloví v provedení ocelové lehké stavby je nejen trochu slovně krkolomné a navozuje spíše vztah ke stavbě budov než ke konstrukci lokomotiv. Původní popis se od konstrukce předchozích lokomotiv odlišovaly lehkou ocelovou konstrukcí tedy srozumitelný a pochopitelný pro všechny. Další: představky má více významů než používá PetrS. představek je u vagónu nástupní prostor pro cestující, u lokomotivy je brán jako nízká kapota (čumák), tedy původní popis Tyto lokomotivy již nebyly ani vybaveny nízkými kapotami na čelech není nutno nahrazovat představky což je sice hezký termín, ale hůře představitelný pro čtenáře.

PetrS. nikde nepublikoval na téma železnice v knize, časopisu, nebylo z něj citováno v odborných článcích a jeho tvrzení "jsem nejlepší v oboru"[zdroj?] je možno brát se značnou rezervou. --W.Rebel 10. 1. 2011, 09:35 (UTC)