Diskuse:Kyberimplantát

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Oashi v tématu „Navrh na zruseni slouceni/clanku

Proč kategorie Subkultury?[editovat zdroj]

Tušíte někdo, proč je tenhle článek v kategorii Subkultury? Já jsem se do té podkategorie zrovna chystal zařadit Hippies (a celé Subkultury asi přeřadit do Společnosti), ale kyberimplantáty mne dost znejistěly. --Radouch 17:25, 27. 12. 2005 (UTC)

V krajní spojitosti se science-fiction (resp. s kyberpunkem), jsou např. elektronické kyberimplantáty jakýmsi sportem subkultur.--Hyena 19:13, 27. 12. 2005 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Obávám se, že k tomuto článku nenajdeme interwiki. Nejblíže bude patrně en:Cyberware, ale to je pokročilejší ... -- Hkmaly 19:53, 27. 12. 2006 (UTC)

Navrh na zruseni slouceni/clanku[editovat zdroj]

Vyradil jsem tento clanek z kategorie "zdravotnicke prostredky", ale jeste bych navrhoval vytvorit clanek implantát, pojaty vazne a z vedeckeho hlediska, a obsah toho clanku prepracovat a vlozit do nej jako jednu podsekci.

--Stoupa 16:21, 26. 3. 2007 (UTC)

Tento článek je pojatý vážně a z vědeckého hlediska. Měl by nicméně být označen jako pahýl, protože toho v něm zatraceně chybí. Přesunu na implantát (a vrácení kategorie) a doplnění nového, univerzálnějšího úvodu bych se nebránil, také si nevzpomínám že bych slovo kyberimplantát někde slyšel nebo četl (kromě toho, překlady sci-fi nebývají vždy kvalitní) ... myslím, že se v češtině obvykle používá "kybernetický implantát", pouze "implantát" nebo přejaté slovo s podobným významem "kyberware". -- Hkmaly 22:25, 26. 3. 2007 (UTC)
Předpona "kyber" je sice líbivá, zde se však popisuje bionika, případně bci napojení na neurony. Navrhl jsem sloučení do obou. A pahýl jsem také přidal. --Franta Oashi (diskuse) 20. 10. 2020, 01:17 (CEST)Odpovědět