Diskuse:Kojot prérijní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, podle googlu a také podle tohoto odkazu: [[1]] bych byl pro přejmenování článku na kojot prérijní, byť se dá též použít kojot prériový... Zdraví --Jmarek 20. 4. 2009, 08:54 (UTC)

Vlk stepní[editovat zdroj]

Zdravím, zadal jsem do vyhledavače "vlk stepní" a přesměrovalo mě to sem. Ten nejpodstatnější rozdíl je asi ten, že jsou to úplně odlišné druhy, takže by bylo dobré to nějak spravit. Aspoň zrušit to přesměrování. Děkuji --Petr Zub.

krátkým googlováním jsem došel k názoru, že to je jediný druh nazývaný dvěma názvy. můžete své tvrzení nějak podpořit zdroji? --Vojtech.dostal 7. 5. 2011, 12:16 (UTC)
Ten redir jsem udělal já, ale už to hrozně dávno. Třeba zde to berou jako dva české názvy po jeden druh.--Ben Skála 8. 5. 2011, 21:37 (UTC)

Pokud má přesměrování zůstat, bylo by dobré alternativní jméno zmínit v článku i se zdrojem. --Tchoř 7. 5. 2011, 12:28 (UTC)

Máte pravdu, dá se nazvat dvěma jmény. Potom je ale české názvosloví velice nepřesné, protože Canis latrans lze nazvat jako kojot prériový i jako vlk stepní. A naopak pro výraz "vlk stepní" jsou dva odlišní živočichové - Canis latrans a canis lupus campestris. Aspoň tak je to na Biolibu a věřím, že i jinde by se to dalo dohledat. --Petr Zub. 10. 5. 2011, 16:01 (UTC)