Diskuse:Kasselský obrubník

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Související články[editovat zdroj]

Se zastávkovým mysem to IMO nemá moc společného, tam se může nebo nemusí použít jako v prakticky jakémkoliv jiném typu zastávky. U trolejbusových zastávek není Kasselský obrubník samozřejmě vyloučený, ale ještě jsem o tom nečetl. --Packa 4. 6. 2009, 21:29 (UTC)

Se zastávkovým mysem to má společného například to, že obojí především technickým řešením nástupní hrany, jehož hlavním účelem je dosáhnout blízkosti nástupní hrany k vozidlu. I když samozřejmě jedno z těch řešení je v českých podmínkách určeno především pro tramvaje (v cizině též pro autobusy jakožto přerušení parkovacího pásu) a druhé řešení zase především pro gumokolová vozidla (třebaže může být použito i v zastávce sdružené s tramvajemi). Související neznamená, že to musí být totéž nebo vyskytovat se spolu. --ŠJů 5. 6. 2009, 13:26 (UTC)

To že je teoreticky možné ho použít i trolejbusů přece neznamená, že to tady musí být uvedeno. Stejně tak bychom mohli najít souvislost s jinými zařízeními: méně přitažené za vlasy s lodním molem, více přitažené se startovací rampou pro kosmické lodě. --Packa 5. 6. 2009, 16:23 (UTC)

Jaképak "teoreticky"? U trolejbusových zastávek se samozřejmě Kasselský obrubník používá, úplně stejně jako u autobusových. A protože trolejbusy se většinou zavádějí na páteřních linkách, tak také ve městech s trolejbusovou dopravou jsou trolejbusové zastávky mezi prvními. Opravdu nechápu, z čeho máš tu potřebu tam neustále něco nahodile a nesmyslně škrtat. --ŠJů 5. 6. 2009, 18:22 (UTC)

Podle fotky [1] na [2] (uveden jako zdroj) je právě ta zastávka Hraničář trolejbusová. Miraceti 5. 6. 2009, 18:55 (UTC)

Díky, Miraceti, než teoretické úvahy jestli může nebo nemůže lepší najít ten správný zdroj. --Packa 5. 6. 2009, 21:53 (UTC)