Diskuse:Hui Te-Rangiora

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je to jméno určitě správně? Ve jménech se běžně objevuje spojovník, ne pomlčka (tedy Hui Te-Rangiora, bez mezery), to zaprvé, a za druhé Google našel spíše výrazy Hui-Te Rangiora, Hui-Te-Rangiora nebo Hui Te Rangiora, ale jediný odkaz se spojovníkem mezi druhým a třetím slovem je na tento článek :-) --Gertasik 19. 6. 2011, 10:54 (UTC)

Děkuji máte pravdu má tam být spojovník, co se týče samotného spojovníku názory se různí. Orientalista a historik Ivan Hrbek ve své knize ABC cestovatelů, mořeplavců, objevitelů uvádí jméno se spojovníkem mezi druhým a třetím slovem, rovněž v textu na stránkách o Antarktidě se uvádí jméno v tomto tvaru. Na zahraničních stránkách je to bez spojovníku, v české literatuře a na internetových českých stránkách se spojovníkem, proto stránku přesunu na jméno se spojovníkem a pokud se někdo najde může vytvořit přesměrování na jméno bez spojovníku. Jinak děkuji za upozornění --RomanZázvorka 19. 6. 2011, 11:19 (UTC)
Nemáte zač, jistě, šlo mi jen o tu výměnu pomlčky za spojovník, o samotném tématu nic nevím a spíše jsem se jen zajímal :-) Ano, přesměrování bude nejlepší :-) --Gertasik 19. 6. 2011, 11:31 (UTC)
Udělal jsem tedy přesměrování na všechny různé výskyty toho jména. --Gertasik 19. 6. 2011, 11:48 (UTC)