Diskuse:Heureka.cz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Reference[editovat zdroj]

Na Wikipedii se reference uvádí jako řádková a vkládá se šablonou. Co zde je pod tímto nadpisem, spadá pod externí odkazy. Myslím je jich tu moc, stačí 3-5 kvalitních a raději se zaměřit na rozšíření textu.--Zákupák (diskuse) 26. 8. 2012, 02:06 (UTC)

Dobrý den, mě to takhle upravil jiný wikipedista, najdete ho v historii, tak jsem myslel, že je to tak správně. Nevím přesně jak to myslíte a proč mají být reference v externích odkazech, tak pokud můžete (a nebude nějaký rozpor v názoru wikipedisty co to předtím upravil do této vzhledové podoby, aby se to neupravovalo stále dokola dle představ různých wikipedistů) upravte vzhled prosím tak, aby to bylo v pořádku a pak vyberu vhodné reference a ty přebytečné sám odstraním. Děkuji a zdravím. Ales76P (diskuse) 26. 8. 2012, 16:27 (UTC)

Jakékoliv připomínky, kritiku a rady prosím pište[editovat zdroj]

Nemám s tvorbou článků žádné zkušenosti, jsem tu cca týden. Rád se přiučím, opravím, vymažu, aby to odpovídalo pravidlům a správnému vzhledu. Prosím případně o vložení odkazu na nějakou vzorovou stránku na Wikipedii, podle které bych to měl vzhledově synchonizovat. Děkuji mockrát za případné rady. Ales76P (diskuse) 26. 8. 2012, 22:01 (UTC)

Ano, čisté – vzhledově správné, řešení je takové, jaké uvádí kolega Zákupák. Tady by mělo být uplatněno doporučení WP:VaS#Reference a WP:VaS#Externí odkazy, doporučuji také prostudovat samostatné nápovědy WP:Reference a WP:EO, vše podstatné je tam napsáno. Externí odkazy, které nejsou odkazovány z článku jako řádkové reference by měla obsahovat až sekce Externí odkazy (sám, tak někdy nečiním, ale mělo by to tak být).
Souhlasím také se Zákupákem v druhém bodu, že by počet externích odkazů měl být významně zredukován, čemuž odpovídá pravidlo Co Wiki není – Wikipedie není mirrorem ani sbírkou odkazů, obrázků či mediálních souborů, 1. bod, Wikipedie není rozcestníkem takových odkazů. EO by měly dokládat encyklopedickou významnost a jejich omezený počet smyslupně rozšiřovat článek.
Druhý bod dané sekce pravidla hovoří o záplavě vnitřních odkazů, článek je přemodřený, odkazováno je nesprávně na zcela obecné a nesouvisející hesla jako „ prokazatelně, pomocí, sleduje, veřejností atd.,“ s vnitřními odkazy také šestřit a odkazovat jen jednou a odůvodněně, tak, aby výsledkem nebyla modrá totalita, více na WP:KO.Zdraví.--Kacir 26. 8. 2012, 22:10 (UTC)
Děkuji moc za rady, prostuduji a posléze vhodně upravím, případně pak poprosím o kontrolu. Zdravím. Ales76P (diskuse) 26. 8. 2012, 22:21 (UTC)

Zdravím, co se týče zdrojů to vypadá formálně dobře. Ale časem bych to buď zredukoval, nebo zvětšil text na trojnásobek. Musí být úměra textu a sekce odkazů. A teď se snažte text rozdělit do 2-3 kapitol, rozdělených jako tato diskuse. Doporučuji přidat stať o největší konkurenci, kritické připomínky, jméno šéfa. U hesel soudobých českých firem jsou požadavky daleko, daleko vyšší, než na firmy zaniklé či cizí. Heslo musí být tvořeno jako zvenčí, postihnout i negativa. Přečtěte si třeba heslo Kaufland. Má-li ta firma v Jablonci kancelář, tak fotku dveří s vizitkou, či prezentaci z nějakého veletrhu.--Zákupák (diskuse) 27. 8. 2012, 17:31 (UTC)

Zdravím, mockrát děkuji za dobré rady. určitě jich využiji. Bohužel v psaní delších článků moc dobrý nejsem, takže bych to viděl na kombinaci obojího, tedy přiměřené rozšíření textu a některé téměř duplicitní reference mohu smazat, protože o jednom podvodném obchodu psaly 3 různá média s podobným obsahem. Fotky a jména mohu dohledat, ale s tou kritikou to bude asi horší, žádnou totiž neznám ani jsem nenašel. Napadá mě jen menší množství odběrných míst, ale projekt začal před půlrokem, tak nevím jestli by to byla objektivní kritika. Podobné to bude s tou statí o největší konkurencí, napadá mě snad jen http://www.zbozi.cz/, ale to zase je jen srovnávač cen, což nejde moc porovnávat mezi sebou, to je něco jako porovnávání notebooku s kalkulačkou, oba spočítají, ale notebook zvládně více. Chtělo by to alespň dva notebooky, aby šlo srovnávat. Mnohem snažší by to bylo, kdybych psal o nějakém slevovém serveru, těch jsou hromady. Ale nějak by se to dalo, ono zboží.cz má slušnou návštěvnost díku tomu, že je inplementováno v seznam.cz, který sám má obří návštěvnost, ale nevím jak to přesně napsat, aby to nevyznělo zase jako kritika zboží.cz, že má návštěvnost jen díky seznam.cz... Možná bych to mohl udělat podobně jako je to zde v oddílu "Konkurence" zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam.cz a popsat co komu chybí a co má kdo navíc. A ještě jsem našel nějaké nové informace, takže je do článku pak také doplním. Ales76P (diskuse) 28. 8. 2012, 04:09 (UTC)