Diskuse:Harry Potter (postava)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele I.Sáček, senior v tématu „Potřebovalo by to doplnit...

Tenhle článek je poněkud pochybný - částečně obsahuje informace z článků Harry Potter a Harry Potter a Kámen mudrců, navíc poněkud neucelené a nepřesné. Myslím, že by bylo asi nejlepší jej smazat (a případné drobné části obsahu, které nejsou obsaženy v jiných článcích, přesunout do výše jmenovaných).--R.U.R. 20:23, 10. 4. 2007 (UTC)

Nesmysl, podívej se na interwiki, Potter si vlastní článek nepochybně zaslouží, přestože značná část obsahu (zvlášť v současném pahýlovém stavu) bude duplikovat články jednotlivých knih. -- Hkmaly 11:01, 11. 4. 2007 (UTC)
Zase takový nesmysl to není, en:Harry Potter (character) je z větší části pouze stručným obsahem jednotlivých knížek, který je znovu podrobně rozepsán v samostatných článcích; jde tedy jen o komplexní shrnutí článků o jednotlivých dílech, nepřináší mnoho nového. Podle mě by se to dalo shrnout do jednoho článku o H.P.--R.U.R. 20:46, 11. 4. 2007 (UTC)
Vážně jsi se na ten článek díval ? To shrnutí článků o dílech je v druhé "kapitole", kromě toho je tam ještě "1 Background", "3 Character and relationships", "4 Strengths" a "5 Weaknesses" ... a nezapomeň, že jeden článek by měl mít kolem 40kb, takže strkat celého Pottera do jednoho článku není zrovna řešení ... -- Hkmaly 21:10, 11. 4. 2007 (UTC)

Potřebovalo by to doplnit...[editovat zdroj]

Například v HP 6 a v HP 7, prosím, aby to někdo,kdo to zná nebo to četl doplnil

Díky --Lovelygirl 25. 9. 2008, 17:27 (UTC)

Nevím odkud autor bere informace o tom, že Harry a Ron jsou bystrozoři - v epilogu knihy se o tom nic nepíše (přečetl jsem všechny díly). Je-li můj názor špatný, odkažte mě prosím přesně na stranu, na které se to píše. Děkuji

PS: Velmi nerad bych chtěl aby ve Wikipedii byli špatné informace.

Pokud chcete něco doplnit, tak je třeba doplnit téměř vše. Každá postava má jistou vnější a vnitřní charakteristiku. Tady není nic. Pouze fakta kde kdy kdo... Fakta která jsou nicneříkající. Charakteristika postavy je něco, co umožňuje autorovi vypracovat interakce s jinou postavou. Základní kritéria, která by měla být u literárních postav autorovi zřejmá byla popsána již ve starověkém Řecku asi před dvěma tisíci lety. Tohle je blogísek ne encyklopedie. --I.Sáček, senior (diskuse) 24. 11. 2015, 09:46 (CET)Odpovědět