Diskuse:Fulbert ze Chartres

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Sokoljan

@Sokoljan: Upravil jsem v „Mezi spolužáky byl také pozdější francouzský král Robert Pobožný, s nímž Fulbert i později spolupracoval. Roku 1006 byl na jeho doporučení ustanoven biskupem v Chartres, kde pak učil a žil až do své smrti.“ část „byl na jeho doporučení ustanoven biskupem“ na „byl na Robertovo doporučení Fulbert ustanoven biskupem“. Je to tak dobře? Ta zájmena tam byla poněkud matoucí. --2. 5. 2015, 17:44 (CEST), Utar (diskuse)

Ano, díky moc! Já jsem ještě uvažoval o tom, že obrázek by chtěl v titulku vysvětlení: podle Commons je to miniatura, která znázorňuje Fulbertův vstup do opravené katedrály. Do tohoto infoboxu to ale neumím dát. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 2. 5. 2015, 17:56 (CEST)Odpovědět
Podle dodaného zdroje a enwiki, kde je přímo: „A more serious conflagration occurred in 1020, after which Bishop Fulbert (bishop from 1006 to 1028) began the construction of an entirely new building.“ šlo spíše o novou budovu než jen o opravu, doplnil jsem. A infobox je speciální pouze tím, že mnoho informací načítal z Wikidat a nebylo je tak tady potřeba uvádět. Popisek také přidán. S pozdravem --2. 5. 2015, 20:35 (CEST), Utar (diskuse)