Diskuse:Ernest Hemingway

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Jx v tématu „Komu zvoní hrana

Jméno spisovatele[editovat zdroj]

Kolego, velice by mě zajímalo, kde jste přišel na to, že spisovatel Hemingway se jmenuje Ernst... i dle NK ČR (viz [1]) je Ernest.--Schuminka janička 12. 4. 2010, 15:32 (UTC)
Kolegyně, velice by mě zajímalo, kde jsem na to přišel. Avšak, je to asi chyba, ale již na dvou knihách jsem narazil na Ernst. (Komu zvoní hrana, Stařec a moře). Děkuji za vyvedení z omylu, třebaže reakce byla ostřejší, než bylo třeba.

Nechtel jsem to cele prepsat, ale myslim si ze v cestine je lepsi pouzivat Ztracená generace nez Lost generation.--Unknown entity 18:20, 16. 5. 2006 (UTC)

Komu zvoní hrana[editovat zdroj]

Promiňte, ale připadá mi příliš rezolutní říci, že Robert Jordan zemřel. Jsem toho názoru, že pan Hemingway nechal konec knihy otevřený proto, aby čtenářům milujících happyendy v duši zbyla naděje, že se zachrání a vše dobře dopadne navzdory tomu, že byl tváří v tvář jisté (rozuměj velmi pravděpodobné) smrti.

Tak podobne to je i v Ostrovech uprostred proudu.  :) (Nejvic se mi v tomto smeru libi prirovnani zminene v Pulp Fiction, ze Butch Cassidy a Sundance Kid taky ve filmu neumreli.) --Jx (diskuse) 22. 11. 2018, 14:53 (CET)Odpovědět