Diskuse:Elden Ring

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Zagothal v tématu „Žánry

Žánry[editovat zdroj]

Kolega přidal příspěvek, ve kterém se na české internetové sféře používá pojem soulsovka. Měly by se však v kategoriích a infoboxech objevovat všechny možná témata či žánry? Proč by se soulsovka v tomto případě do infoboxu napsat spíše neměla.

  1. Soulsovka je podžánrem akčních her na hrdiny a z toho důvodu dává smysl, že ta jako nadřazená by v článku měla být dominující. Už jen z toho důvodu, že mnohé si soulsovky právě z tohoto žánru berou (nedává tedy smysl psát v podstatě duplicitní žánr).
  2. Jak je zřejmé z článku na anglické Wikipedie a daných citací, soulsovka jako žánr není jasně určená (jedná se spíše o téma) a její místo v infoboxu je tak dosti kontroverzní (nemám však nic proti tomu, aby se v článku zmínila). Soulsovka je také například Star Wars Jedi: Fallen Order, ale hlavně kvůli podobnosti s hrami od FromSoftware, tedy tématem a nikoliv žánrem. Obě dvě hry jsou však akční hry na hrdiny. Z této logiky označování her ale vyplývá i to, že soulsovky jako žánr jsou vlastně jenom hry ze série Souls, což ale nestačí na to, aby se jednalo o nový samostatný žánr.
  3. To, že české zdroje někdy něco uvádí neznamená, že to tak vždy musí být nebo to musí být i v infoboxech.
  4. Ve shrnutí editace jsem navíc upozornil, že se jedná spíše o téma než o žánr. --RiniX (diskuse) 4. 4. 2022, 14:38 (CEST) (@Silesianus: RiniX (diskuse) 4. 4. 2022, 14:53 (CEST))Odpovědět
Myslím, že by bylo fajn kdyby kolega @Silesianus: napsal prve článek soulsovka a pak ať klidně tu informaci, pokud možno s referencí dodává, kam patří. --Zagothal (diskuse) 8. 4. 2022, 21:34 (CEST) ̴Odpovědět