Diskuse:Dol

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na sloučení s článkem o obci[editovat zdroj]

Jsem proti sloučení. Jde o regulérní osadu, urbanisticky jasně oddělenou od Máslovic, se zcela jinými dopravními vazbami než mají Máslovice, a malá taky není (je zde výzkumný ústav). Krom toho historicky vždy patřil Dol k Libčicím (školou, farou i poštou). Rozhodně není "na úrovni ulice" - ono nestačí koukat jen do statistických seznamů. Třeba na Sedlčansku je běžné, že status "místní části" mají i mnohem menší osady, ba i samoty. A encyklopedie by neměla být ve vleku toho, jestli je či není něčemu oficiálně přiznán jinak prakticky nevýznamný status místní části. A Dol je pojem: každý zná "Výzkumný ústav včelařský v Dole", ve vesnici Máslovice žádný není. --ŠJů 30. 6. 2009, 12:01 (UTC)

Ano Dol je podstatně známější než Máslovice - jsem proti slučování, není k tomu důvod už kvůli tomu, že takto bychom mohli sloučit všechny vesničky a osady, které nejsou obcemi a to je iMHO proti duchu Wikipedie ** --MiroslavJosef 30. 6. 2009, 12:21 (UTC)
... IMHO moc pěkné, akorát upozorňuji na drobnou chybku - odkaz na rozcestník Dolánky, ty Dolánky v okrese Mělník to asi nebudou, že ? ** Zdravím --MiroslavJosef 30. 6. 2009, 13:12 (UTC)