Diskuse:Džungarská brána

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

""Alashankou"? nebo "Džungarská brána"?[editovat zdroj]

Dobrý den. Píšu články pro anglickou verzi Wikipedie. Vidím, že máte českou verzi článku, který se jmenuje Džungarská brána. Ale tento článek nerozlišuje mezi "Dzungarian Gate" sám a moderní město "Alataw Pass" (to je jeho jméno v anglickém jazyce), nebo "Alashankou" (to je čínský název), který se nachází na čínské straně "Dzungarian Gate". Dzungarian brána je velmi známý zeměpisný objekt. Město s názvem "Alataw Pass" nebo "Alashankou" je nově postavený čínský města. Čínské město je přístav pro vstup. Zaslouží si, aby samostatných článků. Zde je překlad článku, který jsem napsal pro zeměpisné objektu, který je pojmenován Dzungarian Gate". Myslím si, že čínské město, "Alashankou," nebo "Alataw Pass", není tak zajímavé jako "Dzungarian Gate".

http://en.wikipedia.org/wiki/Dzungarian_Gate

The Dzungarian Gate is a geographically and historically significant[1] mountain pass between China and Central Asia. "The one and only gateway in the mountain-wall which stretches from Manchuria to Afghanistan, over a distance of three thousand miles",[2]it is a straight, fault-bounded rift valley which penetrates the Dzungarian Alatau mountain range along the border between Kazakhstan and the Xinjiang Uyghur Autonomous Region.[3]
The Dzungaraian Gate has been noted through known history for two things, for its nature as a convenient pass suitable for riders on horseback between the western Eurasian steppe and lands further east, and for its fierce and almost constant winds.[4]
Given certain clues from Aristeas's lost history, the Arimaspea, and its parallels in legend, such as the report of griffins and the home of the north winter wind in a mountain cave, scholars like Carl Ruck and J.D.P. Bolton[5] have speculated on a connection between the Dzungarian Gate and the home of Boreas, the North Wind of Greek mythology. The Hyperboreans, a peaceful civilized people who eat grain and live by the sea, on the other side the home of the north wind, have been identified by some as the Chinese.[6][7].
To je od Google:
Dzungarian Gate je geograficky i historicky významné [1] horský průsmyk mezi Čínou a centrální Asii. "Jediná brána v hoře-zeď, která se táhne od Manchuria do Afghánistánu, na vzdálenost tří tisíc mil", [2], je rovný, chyba-ohraničené příkopové propadlině, která proniká Dzungarian Alatau pohoří podél hranic mezi Kazachstánem a Xinjiang ujgurské autonomní oblasti [3].
Dzungaraian Gate bylo zaznamenáno přes známé historii pro dvě věci, pro její povahu jako pohodlný průchod vhodné pro jezdce na koních mezi západní euroasijské stepi a země dále na východ, a na jeho ostrou a téměř konstantní vítr [4].
Vzhledem k tomu určité záchytné body v podobě ztracené historie Aristeas to, Arimaspea a jeho paralely v legendě, jako je například zpráva o "Gryf" a domov na severu zimní vítr v horské jeskyni, učenci, jako Carl Ruck a JDP Bolton [5] spekulují o spojení mezi Dzungarian Gate a domov Boreas, severní vítr z řecké mytologie. Hyperboreans, mírové civilizované lidé, kteří jedí zrní a žijí u moře, na druhé straně domu severní vítr, byly identifikovány některými jako čínské. [6] [7].

http://en.wikipedia.org/wiki/Alashankou

Ja jsem Medeis: http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Medeis