Diskuse:Budovatelská strategie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název Budovatelská strategie[editovat zdroj]

Osobně bych termín "Budovatelská strategie" pokládal za nevhodně široký název: jako budovatelské strategie lze označit víc her než jen en:City-building game - například Transport Tycoon a další z z en:Economic simulation games. Samozřejmě třízení her do kategorií je těžká a nevděčná práce ... vlastně většina strategických her má budovatelské prvky. -- Hkmaly 16:05, 2. 1. 2007 (UTC)

Jsem si vědom, že angličtina v herní terminologii rozlišuje více druhů stategických budovatelských her. Při tvorbě názvu článku Budovatelská strategie jsem vycházel z rozdělení her na již dříve vytvořené stránce počítačová hra, jakož i z toho, že čeština nemá běžně užívaný ekvivalent pro city-building game; překlad hra na budování města či budování města mi připadají trochu kostrbaté a méně užívané než pojem budovatelská strategie. Na druhou stranu jsem si vědom určité nepřesnosti a případné diskusi či změnám v katergorizaci her se nebráním. --Radek Bartoš 10:51, 7. 1. 2007 (UTC)
Možná by bylo lepší nechat to jako budovatelské strategie, ale přepsat (alespoň) úvod tak, aby bylo jasné že je ten termín širší ... věta Budovatelské strategie lze blíže ještě rozlišit na ekonomické simulace a hry na bohy. v kontextu zbytku článku nedává smysl (protože city-building games se s hrami na bohy pletou, nejsou jejich nadkategorie) a přitom je skutečnosti bližší než druhá věta v níž hráč jako plánovač a vůdce řídí město a usiluje o jeho rozkvět ... -- Hkmaly 11:08, 7. 1. 2007 (UTC)
Tak jsem se pokusil úvod přepracovat. Znovu jsem si přečetl související články na enwiki, které jsem původně ne zcela správně pochopil. Pokud by to ještě pořád nebylo ono, tak to někdo předělejte a vylepšte. --Radek Bartoš 18:38, 7. 1. 2007 (UTC)
Tohle je předělání přesně naopak: budovatelská strategie NENÍ překlad "city-building games". Připravil jsem zatím vlastní verzi ... -- Hkmaly 18:48, 7. 1. 2007 (UTC)