Diskuse:Boliarov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Khamul1

@Khamul1: Zdravím a žádám o vysvětlení provedeného částečného revertu editace. Z jakého důvodu byla část infoboxu vrácena? Souhlasím maximálně s navrácením čísla NUTS i když i to se v infoboxech o článcích o obcích na Slovensku téměř nevyskytuje.

S navrácením ostatních údajů musím nesouhlasit, jelikož buď neexistují dané parametry infoboxu, nebo jsou informace nepravdivé. Také zřejmě došlo k překlepu při parametru status, kde v článku je zmíněno statut (samozřejmě s přítomností daného parametru v článku souhlasím).

Podle mého názoru je zbytečné nechávat i parametr vznik, jelikož si myslím, že jen u malého množství obcí nepochází první zmínka právě z písemných památek. Je to ale samozřejmě k diskusi.

Obecní úřad, OK, můžeme ponechat, ale připadá mi to zbytečné (tím pádem asi i nonkonsenzuální). Politickou stranu rozhodně ale neponechávat, jelikož takový parametr neexistuje a je dle mého názoru zbytečný. E-mail byl smazán proto, že se jedná o špatný email (alespoň podle stránek obce, které uvádí jiný). To mne tedy znepokojilo a nechtěl jsem, aby se v článku nacházely chybné údaje. Správný e-mail je již na wikidatech.

Toť asi vše, v článku jsem již tedy něco málo poupravil. --Ján Kepler (diskuse) 13. 3. 2020, 14:13 (CET)Odpovědět

@Ján Kepler: Ahoj,
  • NUTS − sám uznáváš, že to je potřebné
  • status − překlep, pardon. Jinak sám souhlasíš, že to je potřebné.
  • vznik - teď je v článku nepravda, protože v ten rok vesnice nevznikla, pouze se poprvé připomíná
  • obecní úřad - proč zbytečné a nonkonsenzuální? Mají to i jiné články o obcích.
  • politická strana - tak tedy přesunout ke starostovi do závorky. Proč zbytečné?
  • e-mail - omlouvám se

S pozdravem. Jinak díky za úpravy. --Khamul1 (diskuse) 13. 3. 2020, 14:28 (CET)Odpovědět

@Khamul1:
S tím vznikem nesouhlasím, jelikož se neví, kdy obec vznikla. Tím pádem pokud chceme použít tu první písemnou zmínku, měl by to být (IMHO) vlastní parametr. To je ale pro mne dost špatný argument v diskusi :-)
  • Obecní úřad; to bylo špatně vyjádřené, myslel jsem tím to, že mé editace (a odstranění toho úřadu) je nonkonsenzuální.
  • Politická strana; toto nedokáži argumentovat, budu tedy zastávat názor komunity

Děkuji. J. --Ján Kepler (diskuse) 13. 3. 2020, 14:40 (CET)Odpovědět

@Ján Kepler: Ehm… Když říkáš, že se neví, kdy obec vznikla (což je pravda), tak ti přijde v pohodě, že v článku je nyní de facto dezinformace, že obec vznikla roku XXXX? S první písemnou zmínkou se to do ib obvykle píše a rozhodně je to na rozdíl od varianty, která je teď v článku, pravdivé. Když parametr, který zmiňuješ, zatím neexistuje, je toto nejlepší možnost, jak tuto informaci v ib uvést a nenechávat v článku nesmysl.
  • To ano.
  • Názor komunity? Prosím o odkaz na názor komunity o tom, že by stranická příslušnost starosty obce neměla být uvedena v infoboxu. Je to pro čtenáře užitečná informace navíc. Nerozumím tomu, proč by v článku neměla být zmíněna.
S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 13. 3. 2020, 15:14 (CET)Odpovědět
@Khamul1: Politická strana: Zřejmě jsi mou reakci špatně pochopil, jelikož já to myslel tak, že budu respektovat to, že se daná informace o politické straně v infoboxech nachází. Já naopak nerozumím tomu, proč by tam být měla, ale to je můj subjektivní a ovlivněný politikou názor. --Ján Kepler (diskuse) 13. 3. 2020, 19:26 (CET)Odpovědět
Být by tam měla, protože jak jsem psal výše: Je to pro čtenáře užitečná informace navíc. --Khamul1 (diskuse) 13. 3. 2020, 19:34 (CET)Odpovědět