Diskuse:Bob Hurikán

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nezlobte se, ale věta "Narodil se ve stejný rok jakožto spisovatel Jaroslav Foglar" je pitomost. Vaše věta znamená, že Josef Peterka (alias Bob Hurikán) je osoba totožná s Jaroslavem Foglarem, což asi nebude (opravte mne, pokud je). Chtěl jste asi napsat "...ve stejný rok jako..."? - lépe "...ve stejném roce jako...". --kartinas 5. 11. 2008, 12:40 (UTC)

Nezlobím se - věta pitomost není - co Vám brání text opravit ?? ** Z čeho čtenář usuzuje, že se jedná o tutéž osobu ? IMHO z ničeho ** S pozdravem --MiroslavJosef 5. 11. 2008, 12:42 (UTC)

Jestli se někdo narodil "jakožto" někdo, znamená to, že byl v době narození tímto někým, tedy že BH byl totožná osoba s JF. Nechci Vám do toho vstupovat, propto jen upozorňuji.
Další připomínky:
Prosím, které Hurikánovy knihy byly oceněny "serióznímí literáními cenami" - a jakými? Pokud myslíte cenu za Plamen vzpoury (jediná, o které vím, ale možná byly jiné?), šlo o cenu Rodokapsu, nikoliv tedy seriózní.
Na základě čeho označujete Dějiny trampingu za "nejcennější dokument z oné doby"? Co je "dobrodružná cestovatelská pouť" ? Nestačila by "dobrodružná pouť"? (cesta - pouť = téměř synonyma).
Pokud nevadí, rád bych časem doplnil data vydání ke všem titulům. --kartinas 5. 11. 2008, 12:51 (UTC)

Článek jsem naspal nejlépe jak jsem uměl - nic Vám nebrání je dále upravovat - já se v tom již angažovat nijak nehodlám ** Nevím proč stále používáte HTML značky, které zde vůbec nejsou potřeba a navíc ani nijak nejsoou vítané ** Na další Vaše připomínky nebudu již odpovídat ** --MiroslavJosef 5. 11. 2008, 12:54 (UTC)

Škoda, bylo by to k dobru věci (článku).--kartinas 5. 11. 2008, 12:56 (UTC)

Nemám ani zdroje, ani čas, ani náladu - pokud se vám něco nelíbí - viz Wikipedie:editujte s odvahou ** Mám stejná práva a povinnosti jako Vy - totiž vůbec žádné ** Škoda to není, mě se to takto líbí ** A české fašisty zde propagovat rozhodně nehodlám ** --MiroslavJosef 5. 11. 2008, 12:58 (UTC)

Jistě, mějte to jak chcete. Jestli považujete BH za fašistu, já o tom nic nevím a je mi to i jedno. Jenom jsem se snažil něco málo napomoci. Omlouvám se. --kartinas 5. 11. 2008, 13:00 (UTC)

Jelikož jste uvedl, že se v tomto článku již nehodláte angažovat, dovolil jsem si ho upravit: vložil jsem fotografii, češtinářsky upravil, přepracoval seznamy a především dodal abecední seznam se všemi mnou dosud zjištěnými detaily. Doufám, že to nevadí. Mějte se. --kartinas 6. 11. 2008, 09:22 (UTC)