Diskuse:Blokant

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

"Boj s větrnými mlýny" - taková demagogie! Připomíná to namachrované české číšníky v lepších podnicích a jejich častá extempore s esspresem u "neznalých" hostů. A to mají číšnící alespoň pravdu, narozdíl od chytráků - teoretiků, kteří by chtěli nahrazovat praxí zažité a ničemu nevadící termíny. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.230.156.8 (diskuse)


No, připadat Ti to může jak chce, ale tak to je. To, že něco neznáš, neznamená, že to tak není. S odbornou činností se váže i odborná terminologie. Ta v tomto případě vychází například z norem (viz ČSN 83 2602, ČSN EN 567 atp.). Přirovnání k číšníkům je poněkud úsměvné, ale budiž. To, že mnoho "lezců" užívá nějaké výrazy, neznamená, že to tak je. Kor, když se tito "lezci" na rozdíl od nás "teoretiků" s blokanty setkají jen jednou za čas. Je to obdobné, jako když velká část potápěčů (ta část, s úvodní kvalifikací, pár ponory, ale zato velkým sebevědomím) nazývá část své výstroje "kyslíkovou bombou". Ony "ničemu nevadící termíny" vedou k problémům s komunikací mezi různými komunitami, nebo potížím nováčků, kteří pak mají problém něco dohledat nebo koupit, neboť nevím, zda je to jumar, jümar, žimar, džimar, džumar atp. Ujo Iru (diskuse) 30. 3. 2013, 22:13 (UTC)

Jen upozorňuji, že wikipedie neslouží k prosazování jakýchkoliv (a to i případně správných) názorů.--Zdenekk2 (diskuse) 30. 3. 2013, 22:17 (UTC)

Souhlasím, jen mi to nedalo nezareagovat na naprosto scestné přirovnání a pokusit se diskutujícímu, který to z článku nepochopil, jak se věci skutečně mají. Omlouvám se za to a pokusím se příště, byť v dobré věci, nereagovat.Ujo Iru (diskuse) 30. 3. 2013, 22:50 (UTC)