Diskuse:Bitva u Verdunu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jak to že nefungujou šablony {{Link FA|}}? Jsou tam čtyři a hvězdičky na iw se nezobrazují. نور الدين مساهمات النقاش‎ 09:48, 1. 5. 2008 (UTC)

Výbuch muničního skladu[editovat zdroj]

Jakto, že "V noci ze 7. na 8. květen došlo v pevnosti Douaumont, obsazené Němci, k výbuchu muničního skladu a zničená pevnost se stala hromadným hrobem pro téměř 700 německých vojáků". To ten sklad jen tak čirou náhodou bouchl nebo to někdo sabotoval? Děkuji za odpověď.

K explozi došlo něšťastnou náhodou, údajně při použití ohně k vaření, což už se ovšem těžko zjistí přesně. Ostatky většiny obětí byly pohřbeny přímo v jedné z chodeb fortu, která byla zazděna. Ondřej Filip 29. 9. 2010, 13:53 (UTC)

Počet obětí[editovat zdroj]

V úvodu se uvádí 700 tis., v tabulce je dohromady cca 300 tis. To mi přijde značný nesoulad. Nejsem znalec, proto se jen ptám a upozorňuji ;) --Marturius 12. 8. 2011, 19:08 (UTC)

Výsledky bitvy[editovat zdroj]

Nemohl by někdo znalý rozšířit tuto část článku? Ne že by nebylo zajímavé dozvědět se, že "krajina u Verdunu byla totálně zničena a stopy války nese dodnes" nebo že "v blízkosti Verdunu se nachází několik obrovských hřbitovů", ale pod daným nadpisem bych si představoval spíše pohled z vojenského, strategického a historického hlediska.