Diskuse:Bioinformatika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Různé firmy, prodávající své léčivé (někdy až zázračné) "potravinové doplňky", se chlubí přidáváním bioinformačních přísad (ve formě snad esencí minerálů např. ametystu) do svých výrobků (zpravidla tablety s výtažky z bylin). Můj názor (který je zde irelevantní) je, že se jedná o šarlatánství a klamání zákazníka. Mám celkem dost důkazů o výrobcích, ale kvůli neuchopitelnému "právnickému jazyku" textu jej lze těžko vyvrátit... Jak se wikipedie staví k takovýmto faktům? Nepřipadá mi korektní dělat reklamu firmě konstatováním jejich (zdrojovaných fakt), ani přímo napsat o lži a okrádání lidí. --Hesiodor 25. 1. 2010, 13:35 (UTC)

Stejně tak fakt, že literatura o paranormálních jevech vykrádá vědecké termíny, a jeho umístění v encyklopedii. zbytek na mých stránkách -- Hesiodor 25. 1. 2010, 13:45 (UTC)

Pokud se ke článku náhodou nenachomýtne někdo, kdo z prodeje "kouzel" profituje nebo jim věří, pak se to takové věci obvykle přecházejí jako encyklopedicky nezvýznamné (v zájmu zachování srozumitelnosti textu je to imho rozumný nápad), pokud se náhodou někdo takový vyskytne, rozjíždí se šaškárna (jistě jste už nějakou viděl). Jestli chcete takovou informaci doplnit, pak je asi nejlepším řešením jedna až dvě věty do úvodního odstavce, pouze zmínka o tom, že v alternativní medicíně se pojem používá i ve smyslu homeopaticky ředěné duhy;-) --Formol 25. 1. 2010, 13:48 (UTC)
:-D --Hesiodor 25. 1. 2010, 16:26 (UTC)