Diskuse:Bedřichovecká část

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nezdá se mi vhodný název tohoto článku. Bedřichovecká část určitě není žádný oficiální název této geomorfologické jednotky a ani sám tento název nic neřekne – za slovem "část" vždycky člověk čeká část čeho (pokud to neplyne z předchozího textu).

Článek je pěkně napsaný a podává potřebné informace, takže škoda ho mazat, ale chybí mu slušné reference a obávám se, že by neuspěl ani podle kritéria 2NNVZ. IMHO by měl být jen částí článku Orlickozáhorská brázda. Jestli tu má ten článek zůstat, bylo by dobré ho přesunout na Bedřichovecká část Orlickozáhorské brázdy. --Packa (diskuse) 25. 9. 2012, 15:44 (UTC)

  • Název "Bedřichovecká část" JE oficiální název této geomorfologické jednotky a je definován v referenci č. 2, tj. v díle, které je momentálně pro geomorfologické členění Čech normou. Po pravdě řečeno jsou takových "částí" v našem geomorfologickém členění stovky. Pravdou ale také je, že se jedná o část jednotky vyššího řádu, zde Orlickozáhorské brázdy. Pokud se Vám zdá, že tento fakt není v textu dobře vysvětlen, vhodně jej upravte. Upřesnění ale patří pouze do textu, protože pokud byste název změnil na "Bedřichovecká část Orlickozáhorské brázdy", nejednalo by se z věcného hlediska o chybu, ale oficiální název zní prostě jinak.--Railfort (diskuse) 25. 9. 2012, 16:23 (UTC)