Diskuse:Bazilika Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nemůžu si pomoct, ale článek (zejména pak samozřejmě sekce Popis) na mě působí až moc složitě. Člověk si sice může dohledat co je transept, kruchta a mobiliář... ale i tak se v tom ztrácím a moc to nechápu. Je to možná jen dojem, ale působí to na mě jako trochu moc otrocký přepis té zdrojové knihy, možná by neuškodila kapka lidského zjednodušení... viz třeba toto: ...který je „přemostěn“ dvojicí symetrických, velmi subtilně konvex-konkávně tvarovaných barokních krucht, nesoucích dvojici těžce působících barokních varhanních skříní. Každopádně sám si na přepracování netroufám, jednak nemám zdroje (a jen měnit styl bez zdrojů se mi nechce) a jednak architektuře rozumím jak koza petrželi :) o to cennější je možná názor laika, pro které wiki koneckonců je :)) --Jakubisko 22:55, 4. 2. 2008 (UTC)

Problém je to, že to o moc jednodušeji napsat nejde, protože je to zcela unikátní konstrukce. K tomu zkrátka chybí adekvátní slova. Pokusím se udělat nějaké fotky, až tam budu, připadaně nakreslím nějaké schéma. To by mělo pomoci ;o) --Šandík 23:05, 4. 2. 2008 (UTC)
A nešlo by dát třeba do závorky nějakou vysvětlivku pro "blbce"? :) Třeba za subtilně kovenx-konkávně tvarovanou kruchtou dát (menší konstrukce podobná panově flétně), to jsem si jen vymyslel samozřejmě, vůbec netuším co to znamená :) ale plánek je skvělý nápad, jestli se vám do toho bude chtít, určitě uděláte mnoha lidem radost :) --Jakubisko 23:18, 4. 2. 2008 (UTC)
Šlo by udělat hesla konvexní (architektura), konkávní (architektura), konvexně-konkávní křivka, ale znáte to, nejsou lidi. Bez obrázku to vysvětlit moc nejde ;o) --Šandík 23:38, 4. 2. 2008 (UTC)
A to takhle přidat fotku? ABC2 4. 8. 2009, 19:46 (UTC)