Diskuse:Arboretum

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nerozumím výrazu "místní arboreta". Co tím autor myslel? Každé arboretum je přece místní?!--Sofronka 22:25, 19. 11. 2006 (UTC)

Diskuse z DENDROLOGICKÁ ZAHRADA[editovat zdroj]

No myslím si (ač neumím anglicky), že DENDROLOGICKÁ ZAHRADA je vlastně totéž co ARBORETUM - tedy články navrhuji sloučit nebo udělat jen REDIRECT --MiroslavJosef 07:41, 20. 4. 2008 (UTC)

Provedené změny v článku nemohu akceptovat - jednalo se o subpahýl, navíc s odkazem na Průhonický park, což je vlastně také arboretum - pokud vím tak Průhonický park se oficielně Dendrologická zahrada nejmenuje - ostatně arboret v České republice není zase tolik. ** --MiroslavJosef 22:11, 20. 4. 2008 (UTC)

žádost[editovat zdroj]

Moc se ve Wiki nevyznám, ale vyznám se v problematice DZ. DZ opravdu není totéž co arboretum ani park v Průhonicích, jak jsem již zmínil. Nepodařilo se mi vytvořit stránku Dendrologická zahrada. Jen DZ Průhonice. Jestliže zadáte odkaz na DZ jinde než na Wiki, pak prakticky všechny odkazy vedou do DZ, někdy nepřímo. Proč by měla stránka DZ na Wiki vést kamsi na arboretum? Já se nechci stát odborníkem na Wiki, na to opravdu nemám čas. Ale je mi líto, když na Wiki je významná instituce světového významu dávána do "pytle". Můžete pomoci napravit tyto chyby? Zzz-cz 21:41, 30. 4. 2008 (UTC)

Nejsem botanik, ale IMHO si myslím, že termín dendrologická zahrada je obecné pojmenování každé zahrady, kde se pracují dendrologové - nejsem si zcela vůbec jist zdali je skutečně Dendrologická zahrada Průhonice jedinou institucí svého druhu ve světě jak Vy sám tvrdíte - vzhledem k tomu, že nejsem botanik nechám tuto rozpravu skutečným odborníkům na tuto problematiku a nebudu do této věci dále nijak zasahovat - příliš se mi Vaše jednání v této věci nezamlouvá, Vaše tvrzení se mi zdají být přehnaná a snad až přespřiliš nevěcně nabubřelá ** --MiroslavJosef 21:48, 30. 4. 2008 (UTC)