Diskuse:Antonín Filip Heinrich

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podle mě nepatří mezi české skladatele a hudebníky, s češstvím má společné jen místo narození.Podle jména je to zřejmě Němec, a hudbě se, podle článku, začal věnovat až v Americe, takže už jako američan. Na enwiki o tom že je to čech taky není žádná zmínka.--Senimo 14. 6. 2011, 15:37 (UTC)

Buďte tak laskav, a přečtěte si článek celý, zejména kapitolu Dílo. Jakou vlast asi měl na mysli a proč by psal elegii na Josefa Jungmanna. Pak se ještě obraťte k seznamu literatury a odkazům. Vyškrtneme z české literatury Škvoreckého a z filmu Formana? Za české skladatele se považují Stamic, Krumpoholtz a sousta dalších, kteří rovněž prožili celý život v cizině. I na americkém webu [1] je uváděn takto: Anton Philip Heinrich (1781 - 1861) was a concert violinist of Bohemia. --Tom 14. 6. 2011, 16:09 (UTC)

Škvorecký i Forman patří mezi české tvůrce, tvořili svá díla ještě před emigrací, zatímco Heinrich byl v Čechách kupcem, hudebníkem se stal až v Americe, byl jsem tak laskav a článek jsem si přečetl, milý kolego. A poslední věta končí: of Bohemia, to jest z Čech, ne český. Jeho vlast byla v Čechách, i když to byl němec. Stejně tak nepovažujeme za čechy E.Husserla i když se narodil v Prostějově, nebo třeba S.Freuda, i když se narodil v Přípoře na Moravě. Myslím že nejlepší úvod článku by byl stejný jako na frwiki: americký hudebník a skladatel německého původu narozený v Čechách. Souhlas?--Senimo 14. 6. 2011, 16:23 (UTC)

Až na ten německý původ, který není doložen, ano. Byl bych rád, kdybyste se na své stránce alespoň minimálně představil. Nerad diskutuji s anonymy.--Tom 14. 6. 2011, 18:48 (UTC)