Diskuse:Antonín Baudyš

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Szozdakosvi v tématu „Kontroverze

Baudyš byl Luxovým rivalem[editovat zdroj]

K [1]: ta pasáž není úplně špatná, Baudyš skutečně jednu chvíli byl protivníkem Luxe... Jde o koneckonců rok 1994, tenkrtá Lux nebyl předsedou zas tak dlouho a svoje nejlepší léta měl v politice teprve před sebou. Ovšem s tou zmínkou o fondu bych taky nesouhlasil, to s tím imho neosuviselo. Baudyš především ztratil postavení v KDU-ČSL po svých četných extempore. --Nolanus C E 27. 3. 2009, 13:57 (UTC)

Antonín Baudyš byl po celou dobu rivalem Josef Luxe,

  1. jelikož byl předsedou české zemské organizace KDU-ČSL. Josef Lux měl v té době svojí voličskou oporu základnu převážně na Moravě, jelikož pocházel z Česko-moravské vrchoviny. Josef Lux byl v českých regionech vnímán jako člověk, který přišel z drůbežárny přímo na ministerstvo. Baudyš dle jejich pohledu přišel z vysokoškolského a vědeckého prostředí.
  1. Josef Lux byl v roce 1990 vybrán pro předsednictví po Josefu Bartončíkovi jako kompromisní kandidát. Použitlený na to, stranu sjednotit, mezi moravskými a českými zástupci, mezi katolicko-sociálním a spíše progresivně-pravicovým křídlem. Antonín Baudyš byl kandidátem na předsedu ze strany českých regionů, které považovaly propojení Státní bezpečnosti, okolí Josefa Bartončíka a moravského katolicismu za osudné pro stranu. Protože byl pro moravské regiony nepřijatelný, byl zvolen Josef Lux. Toto vědomí vztah obou mužů provázelo ve formě skrývané a neventilované nenávisti.

Vím, že je to celé už minulost, ale z inkluzionistického hlediska může právě wikipedie tyto okolnosti reflektovat.

Astrologista 27. 3. 2009, 16:10 (UTC)

Antonín Baudyš - člověk, který sestřelil pistolí své vlastní dopravní letadlo ... novodobý "Anton Špelec Ostostřelec", nepříliš úspěšný ministr ** Josef Lux pocházel z východních Čech, konkrétně z Ústeckoorlicka a byl úspěšnám místopředsedou české vlády a byl dost oblíbený por svoji povahu i mimo KDU-ČSL ... také na takto lze věci interpretovat - naše pohledy mohou být velice různé ... ** --MiroslavJosef 27. 3. 2009, 16:58 (UTC)

Kontroverze[editovat zdroj]

Kontroverze navrhuju rozsirit o: Odmital poskytovat zdravotni peci `svym` lidem, kteri chranili vojaky osvobozujici Kuvajt pred ucinky irackych chemickych zbrani. Osvoboz. K. probehlo zacatkem 1991, on byl minobr v obdobi 30. prosince 1992 – 21. září 1994. Napr. viz https://reportermagazin.cz/a/pShYx/hrdina-operace-poustni-boure-na-ministerstvu-senassnazili-dehonestovat --Szozdakosvi (diskuse) 16. 1. 2022, 05:03 (CET)Odpovědět