Diskuse:Alchymie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
  • 1) Alchymista mi připadá jako magické povolání. Obsah článku alchymista je #redirect [[alchymie]]
  • 2) Připadá mi trochu zbytečné zakládat další kategorii Magické činnosti.
  • 3) Myslím, že alchymie by měla být dostupná i přes Kategorie:Fiktivní a mýtické a ne jen přes Vědu. Pokud ti připadá, že na alchymii není nic mýtického, vyhoď odstavce o kameni mudrců a elixíru života a půlku odstavce o historii.

-- Hkmaly 23:44, 14. 1. 2006 (UTC)

Jasně, taky bych mohl provést něco jako na anglické wiki - en:Category:Fictional_alchemists ... jenže já bych tu kategorii neměl čím naplnit, ja ty hry neznám ... -- Hkmaly 23:54, 14. 1. 2006 (UTC)
Ráno moudřejší večera, všimnul jsem si druhé řádky shrnutí. Máte na mysli, že mám napsat článek alchymista (pravděpodobně to bude pahýl) a zařadit ho do té kategorie ? -- Hkmaly 09:09, 15. 1. 2006 (UTC)

Je to tak na hranici. Rozhodně, kdyby to někdo našel jen přes vědu, tak se z toho asi oklepe :-). Jenomze alchymie je taky veda, ackoliv ponekud "cross over", takze se o ni da povidat jako o magii, mystice atd. Co s tim? Pokud magicka povolani, tak urcite alchymista. Pokud bychom nasli na pojmu Alchymista neco specifickeho a vyhnuli se pahylu, bylo by to velmi dobre. Coz se takhle odpichnout od Coelha a jeho Alchymisty nebo ted koukam na http://en.wikipedia.org/wiki/Alchemist a vidim, ze to ma smysl. Coz to prelozit nebo jen udelat pahylek. Myslim, ze by to nicemu nevadilo. Layne 12:25, 15. 1. 2006 (UTC)

Já na en:Alchemist teda nic moc nevidím. Ale asi zkusím ten pahýl doplněný seznamem alchymistů z en:List_of_occultists ... ono to asi bude stát za to ... -- Hkmaly 13:35, 15. 1. 2006 (UTC)
Byl jsem pesimista. Přece jen mě pár detailů napadlo a s těma lidma to jako pahýl nevypadá ... -- Hkmaly 14:45, 15. 1. 2006 (UTC)