Diskuse:Železniční strážní domek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Červené odkazy - kde je míra?[editovat zdroj]

Normálně bych toto napsal na diskuzní stránku autora článku, ale lidí, kteří se na článku podíleli, je spousta, tak se mi snad podaří rozpoutat diskuzi tady.

Takže co mám na srdci? Vím že existuje pravidlo (nebo doporučení?) které zní nějak jako "nebojte se červených odkazů". No já se jich nebojím, ale pokaždé, když tvořím červený odkaz, snažím se zamyslet nad tím, zda má ta stránka smysl a šanci vzniknout. V tomto článku se to ale hemží odkazy takovým způsobem, až se mi to blbě četlo.
Upřímně, řekněte lidi, mají snad smysl odkazy jako cesta, změna, doba, dohled, výměna atd. atd. atd.... Mám pocit, že polovina červených odkazů v tomto článku odkazuje na naprosto obecné pojmy, které by se možná hodily do Wikislovníku, ale jako hesla na Wikipedii postrádají smysl...

No ještě doufám, že tuto diskuzní stránku vůbec někdo někdy přečte... Já budu od zítřka týden pryč, ale ocením jakékoliv názory (už bych to byl upravil, ale radši slyším víc názorů, než něco provedu...) --Kubajzz 15:44, 2. 7. 2008 (UTC)



No, stránku jsem zakládal já a mám pocit, že jsem to s těma červenejma vodkazama přehnal hned ze začátku. Jsem hned pro to, to vymazat, ale nemám teď v létě čas, pokud to neudělá někdo jiný, provedu to tak v září já. Humpolec 17:14, 2. 7. 2008 (UTC)

Tak tak, je jasné, že tuto laťku nasadil v článku kolega Humpolec a že to byl začátečnický úlet. Samo množství červených odkazů není nikdy na škodu, ale jede o to, aby jako odkazy byly zvýrazňovány jen klíčové pojmy (pomocí odkazů se mají hledat související nebo podrobnější informace). Je tedy nutno jednak přemýšlet, na jaké odkazy má smysl čtenáře navádět, a za druhé, o jakých tématech má smysl očekávat případný vznik článku. Jak jsem koukal v historii, Jvs se už o nějakou redukci pokoušel, ale nebylo to moc znát. Zkusím také přispět a něco odbourat. --ŠJů 17:20, 2. 7. 2008 (UTC)
Díky za odpovědi... Jsem rád že jsme se shodli; abychom se vyhli editačním konfliktům, tak já to teď nechám na pokoji a až za týden přijedu, tak se na to podívám a případně upravím, kdyby mě ještě neco napadlo... --Kubajzz 17:47, 2. 7. 2008 (UTC)

Hezký článek, ale hodily by se odkazy na literaturu, ze které autor čerpal. --Pavel Q (diskuse) 27. 7. 2012, 05:18 (UTC)