Diskuse:Železářství

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Železářství vs. Hobbymarket[editovat zdroj]

Ten rozsah sortimentu mi na české železářství připadá neuvěřitelně rozsáhlý. Spíš by to odpovídalo popisu supermarketu s potřebami pro kutily, někdy označovanému dost hnusným slovem Hobbymarket. Mám na mysli všelijaké ty Obi, Hornbachy, BauMaxy a jim podobné. Ostatně článek na en-wiki: "Hardware store" popisuje právě takové prodejny. Pod železářstvím si představuji spíše pultovou prodejnu s kvalifikovaným personálem, než rozlehlou samoobsluhu, bez kvalifikovaných pracovníků. Obecně článek pultová prodejna ve smyslu kamenný obchod mi tu chybí.Leotard 1. 7. 2009, 13:44 (UTC)

Máte samozřejmě pravdu, takto koncipované je to nesmysl. Kromě toho mám dojem, že "železářství" zahrnuje stavební profesi, která se zabývá armováním železobetonu ** Zdravím --MiroslavJosef 1. 7. 2009, 13:48 (UTC)
Železářství jako stavařskou profesi snadno vyřešíme rozcestníkem. Asi nejvíc by se mi líbilo stávající text přesunout pod nějaký obecný název (Hobbymarket je ohavný ale kupodivu výstižný) a pod název železářství dopsat popis pultové maloobchodní prodejny s železářským zbožím. Zatím nad tím přemýšlím, zkusím něco vytvořit.Leotard 1. 7. 2009, 13:58 (UTC)