Diskuse:Žebřiňáček

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tvrzení Používal se převážně v padesátých letech zavání vlastním výzkumem a nezakládá se na pravdě. Podobné "vozejky" se používaly už před válkou (zdroj na zdokladování však nemám, bylo by ale možné dohledat na dobových fotografiích) a na našich vesnicích rozhodně i v letech 60. a později. Mnohde slouží dodnes. To že si ho někteří chalupáři vystavují coby starobylou relikvii, raději nekomentuji.--Feťour 16. 8. 2010, 17:32 (UTC)

Pokud se bere za vlastní výzkum i to,že jsem osobně jako kluk takovýto žebřiňáček řídil(nejsem totiž tak mlád a v té době jsem žil)ve své rodné obci s kopce dolů,a pak s trávou pro králíčky nahoru:-)),je to výzkum vlastní zkušenosti! Nikdy bych nepsal jen dohady! Pokud se Vám podaří doložit...mnohde slouží dodnes...bude to ještě lepší přínos pro tento článek než...nezakládá se na pravdě:-))a ...zdroj na zdokladování nemám...Protože důležité je, že takovýto vozík je zdokumentovaný na fotografii a článek k němu je volný pro editaci komukoliv tak, aby se docílilo co nejvěrnějšího komentáře.--Biodedek 16. 8. 2010, 22:47 (UTC)
Pane kolego, je mi to líto, ale domnívám se, že právě takovou zkušenost bohužel pravidla wikipedie označují za vlastní výzkum. Já se s Vámi nechci nijak dohadovat, ale ze stejných vlastních zkušeností vím o tom, že používání tohoto typu vozíku nebylo omezeno pouze na Vámi uvedená 50. léta. Jelikož ctím Vaše autorství, ponechávám na Vás, abyste článek patřičně rozšířil a doplnil, případně upravil. S pozdravem a přáním pěkného dne--Feťour 17. 8. 2010, 15:12 (UTC)
P.S. Přikládám dva obr. z wikipedie k uvážení. První je z našeho žebřiňáku, druhý z jeho údajné angl. verze, jež však ve skutečnosti hovoří o dětském vozíku.
Malý moderní žebřinový vozík
View of cottages with a man standing, holding the handle of a toy wagon with a boy in it.

--Feťour 17. 8. 2010, 15:26 (UTC)