Diskuse:Černý Orel

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla

Návrhy na vylepšení hesla[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za sepsání hesla, níže připojuji své postřehy, jak bych navrhoval upravit heslo.

  • Zamyslel bych se nad jinou podobou úvodu. Když se podíváte na současný stav, tak první krátký odstavec například vůbec neuvádí, proč je území chráněno, tedy proč je pro nás důležité. Správně napsaný úvod má shrnovat celé heslo a to tak, že řekne to důležité a hlavní o dané lokalitě. Kdybych ten úvod psal já, šel bych cestou, že bych nejprve definoval co to je a proč je to chráněné. Dále bych teprve popsal to, kde se to nachází a od kdy se to těší ochraně. Dále bych sepsal, co vzácného tam je a v jedné větě jak se tam dá případně dostat...
  • V sekci historie není dostatečně popsána historie ochrany území - když se podíváte na datum vyhlášení území (1933), tak od té doby došlo k několikanásobnému přehlášení toho území s tím, jak se měnila legislativa státu.
  • Jelikož je území chráněno z důvodů starého lesního porostu, bude se tam zajisté nacházet neskutečně bohatá mykoflora. Bylo by tak vhodné se pokusit na tento aspekt v hesle zaměřit a do přírodních poměrů o houbách odstavec případně sepsat.
  • V sekci přírodní poměry by bylo vhodné opětovně zmínit, jaké řeky je to niva a krátce taktéž zmínit hydrologické poměry lokality.
  • Fauna - chtělo by to zcelit informace a to tak, aby spolu byli zástupci bezobratlých a následně obratlovců. Zkusil bych se pak také ještě podívat do zdrojů, jestli nejsou jednotlivé druhy žijící na lokalitě více podchyceni - např. chybí nyní zástupci savců či bych čekal větší zastoupení vzácných brouků vázaných na odumírající dřevo
  • sekce ochrana by si zasloužila lepší zdrojování (aneb co tvrzení, to zdroj...). Nyní je tam řada odstavců bez zdroje.

S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 26. 12. 2018, 20:51 (CET)Odpovědět