Diskuse:Čelenka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chybí celá historie čelenek (od pravěku, přes starověk a středověk do dnešních dob), indiánské čelenky a mnoho dalšího ** Článek není psán z celosvětového hlediska, šablona GLOBALIZOVAT sem byla vložena zcela úmyslně ** --MiroslavJosef 14. 5. 2009, 14:26 (UTC)

Ad Šablona globalizovat - "Chybí celá historie čelenek" - tzn. že "článek je příliš stručný nebo neobsahuje důležité informace." = Pahýl. Kdyby tu byla historie čelenek nahlížena z pohledu českého prostředí jen, pak by byla Šablona globalizovat vhodná. Ale článek je spíše subpahýl, takže těžko něco globalizovat, protože článek se nezabývá "jen českým, jen evropským nebo jinak omezeným hlediskem nebo územím."
Ad celková politika - Článek byl na urgentní úpravu, myslím, že nelepší řešení... Ale politika Ioanna (jenž se soustavným hlídáním článků nikdy dlouho nevěnoval na rozdíl ode mne či Horsta), jenž se z ničeho nic sám o sebe převzal roli změny místní politiky v šablonování jí odstranil, tady je jasně vidět kam jeho kroky vedou, k zachování článků, jež nemají ospravedlnění a odůvodnění, aby tu zůstaly... Pokud to takhle půjde dále a takovéto články tu budou tolerovány, tak pak za chvíli můžeme směle konkurovat kvalitou slovenské wikipedii, jenž je v mnoha ohledech smetištěm informací...
Ad celkově zpochybněno - souhlasím, ona je vlastně použitelná jenom 1. věta, ale to si Ioannes ve svém skálopevném a laskavém přesvědčení zřejmě neuvědomil, že článek je v současném stavu k ničemu... --Elm 14. 5. 2009, 15:19 (UTC)
... ano, všeobecný souhlas - je to spíš zmatený blábol víc než cokoliv jiného a hodně neúplný ** --MiroslavJosef 14. 5. 2009, 15:22 (UTC)
Vložil jsem UU, protože v této podobě to zde zůstat rozhodně nemůže, článek by měl být přejmenován na čelenka (šperk), to abychom vyloučili indiánské, pracovní a jiné čelenky a zůstali jen u ozdob. Ale čelenky nosí ženy na celém světě už hodně dlouho .... --MiroslavJosef 14. 5. 2009, 15:32 (UTC)
Mně to nepřipadá tak úplně zmatené, spíš hodně neúplné. V takovém případě se nepoužívá šablona Urgentně upravit, ale Pahýl a (v případě, kdy je článek opravdu tak informačně chudý, že nemůže zůstat) Subpahýl. Urgentně upravit a Celkově zpochybněno jsou určeny pro jiné typy špatných článků.--Ioannes Pragensis 14. 5. 2009, 15:42 (UTC)
... inu dobře, ale je nutno článek rozdělit podle historických obodbí, dále podle účelu ... už jsem započal, můžete pokračovat ... --MiroslavJosef 14. 5. 2009, 15:51 (UTC)