Diskuse:Čápi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Podzemnik v tématu „Zmatek v mezijazykových odkazech u Ciconiiformes, angl. Stork a českém Čápi

Zmatek v mezijazykových odkazech u Ciconiiformes, angl. Stork a českém Čápi[editovat zdroj]

V anglickém Stork [1] chybí odkaz na tuto českou stránku Čápi. Zřejmě proto, že cswiki:Čápi mezijazykový odkaz je na wikidata uveden u Ciconiiformes [2] a angl. Stork je z Ciconiiformes redirect. Z nějakého důvodu se pak u enwiki:Stork jazykový odkaz na českou stránku nezobrazuje, možná proto, že cswiki:Ciconiiformes neexistuje?

Je to poněkud častý nešvar u druhů zvířat, kdy mezijazykové odkazy na českou verzi tématu nefungují, i když česká verze existuje a zpětně z české na anglickou přepnout jde, většinou asi právě v případech, kde je nesrovnalost mezi enwiki a cswiki v přidělení jazykových verzí obecného jména k řádu či jiné clade na wikidata.

Bohužel nevím, jak to správně technicky opravit – zda přidat cswiki:Ciconiiformes redirect, zda odebrat mezijazykový odkaz cswiki:Čápi z Ciconiiformes a přidat je do enwiki:Stork (to asi ne) nebo jinak.

Tak alespoň nadhazuji k diskusi.


--Technicality nitpicker (diskuse) 15. 3. 2023, 12:24 (CET)Odpovědět

Pokud tomu dobře rozumím z wikidata:Help:Sitelinks#Linking_to_Wikimedia_site_pages, tak řešením je přidat intentional sitelink to redirect. Zkusil jsem přidat odkaz na přesměrování čápovití na wikidata:Ciconiidae a dělá to, co bychom chtěli - článek en:stork má nyní mezijazykový odkaz vedoucí sem na čápi. Imo bychom se měli držet toho, co je na Wikidatech, tzn. linkovat z řádu na řád a z čeledi na čeleď, ať už to je přesměrování nebo hlavní článek. Díky za započetí diskuse každopádně. S pozdravem, --Podzemnik (diskuse) 15. 3. 2023, 19:48 (CET)Odpovědět