Diskuse:Úřední jazyk

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Česká současnost[editovat zdroj]

Mám pocit, že formulace použité ohledně rozporů zákonů s ústavou nejsou zcela v souladu s NPOV. Věty jako „ještě více protiústavní“ ve mně vyvolávají dojem, že se mi jejich autor snaží vnutit, že český právný řád je protiústavní. Uvítal bych nějaké neutrálnější formulace s tím, že by mělo být uvedeno, v čem spočívá rozpor mezi uvedeným zákonem (konkrétně č. 582/1991 Sb.). Bohužel nejsem právník a netroufám si sám tento článek měnit.
Také jsem zde očekával informaci o tom, jak je/není v českých zákonech zakotvena čeština jako úřední jazyk ČR. Zde se pouze poukazuje na špatné zákony.
--Pajast 09:38, 8. 9. 2006 (UTC)

Po změnách provedených Li-Sungem jsem dal šablonu pryč. Takto už nemám s článkem problém. Jestli to teď dobře chápu, nemáme v Česku žádný speciální zákon, který by zaváděl češtinu jako úřední jazyk. Její používání se týká jenom dílčích oblastí práva. Je to tak? --Pajast 15:23, 7. 6. 2007 (UTC)

Uredni jazyky EU[editovat zdroj]

Autor pise, ze v Evropske unii (ES) byl od roku 1951 do roku 1973 pouze jeden uredni jazyk. Navzdory tomu v jednom z uvedenych zdroju se pise, ze ,,...determining official languages was passed in 1958. It specified Dutch, French, German and Italian as the first official languages of the EU."