Broken Hearts (počítačová hra)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Broken Hearts (hra))
Broken Hearts
VývojářiRebel
RPG2 Heaven
EngineRPG Maker
Datum vydání10. dubna 2007
ŽánrFantasy RPG
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Broken Hearts je česká freewarová RPG hra. Je považována za jednu z nejlepších českých freewarovek.[1] Autorem je vývojář her známý pod přezdívkou Rebel. Hra byla vytvořena v programu RPG maker. Na konci roku 2009 Rebel vydal hru Forbidden Saga, která je nepřímým pokračováním Broken hearts (hra se původně měla jmenovat Broken Hearts 2 a navíc se zde objevil hlavní hrdina původní BH[2]).

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Hra sleduje osude ishbalského vojáka Chrona. Ten byl od smrti svého otce vychováván generálem Crostem. Chrono tak vyrůstal v kasárnách. Později se účastnil vojenských akcí a vypracoval se na důstojníka. Situace se změní poté, co je se svou jednotkou "Overkills" vyslán proti vesnici Xenotime a celou ji vypálí. Chrono začíná pochybovat, zda dělá správnou věc, ale je odhodlaný nezradit Ishbal a bojovat dále za svou zem.[3]

Postavy[editovat | editovat zdroj]

Chrono[editovat | editovat zdroj]

Hlavní hrdina hry. Když byl dítětem, zemřeli mu oba rodiče a od té doby je vychováván Crostem, přítelem svého otce. Je velitelem jednotky Overkills. Objevil se i ve hře Forbidden Saga jako Easter Egg.

Azmaria[editovat | editovat zdroj]

Dívka z vesnice Austen. Austen patří k Arcadijskému království, které je ve válce s Ishbalem. Azmaria se starala o Chrona, když byl zraněn a ztratil paměť.

Rythuo[editovat | editovat zdroj]

Ishbalský plukovník. Chrona zpočátku neměl příliš v lásce, ale během války s Arcadií je jeho věrnost k Ishbalu otřesena. Rozhodne se válku ukončita a věří že Chrono bude jeho spojencem v tomto cíli.

Crost[editovat | editovat zdroj]

Ishbalský generál a později panovník. Vychoval Chrona po smrti jeho rodičů. Je velmi ambiciózní. Díky tomu přivede Ishbal do mnoha válek, které téměř vedou k zničení Ishbalu.

Crysta[editovat | editovat zdroj]

Důstojnice ishbalské armády. Je zamilovaná do Chrona, ale ten ji odmítá. Společně pracovali na několika misích.

Berion[editovat | editovat zdroj]

Hlavní záporná postava hry. Berion je přesvědčen, že lidstvo je zkažené a je nutné jej zničit. Jde o velmi silného anděla, přesvědčeného že dělá správnou věc.

Bugy ve hře[editovat | editovat zdroj]

Ve hře se vyskytuje několik programátorských chyb. Řešení těchto chyb napsal autor v diskuzi na freegame.cz[4].

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Ve hře je spousta odkazů na různá anime, či sérii Final Fantasy. Například hlavní hrdina se jmenuje stejně jako hrdina anime seriálu Chrono Crusade a má faceset (obrázek obličeje) patřící Vincentu Valentine z Final Fantasy VII. Jedno z království se jmenuje Ishbal, který je původně z Fullmetal Alchemist. Z Fullmetal Alchemist a Chrono Crusade má hra také hudbu.[5] Tu si však propůjčila i z anime X, Get Backers a jiných[6].

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]