Přeskočit na obsah

Wikipedista:Zadavatel/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jana Tesaříková[editovat | editovat zdroj]

Jana Tesaříková (26.5.1982) je výtvarnice z Chomutova, žijící v Milovicích. Značnou část života prožila v Havířově a v Ostravě.

Tvorbu zaměřila na pocity, které mají vyvolat nekonečný chod myšlenek. Každý obraz by měl vyvolat určitou emoci v pozorovateli. Nejčastější rys obrazů Jany Tesaříkové je zachycení lidské tváře a symbolů, které tvoří příběh. Často je v obrazech zachycen strach a zároveň naděje, poslední dobou se objevují v malbách i zvířata nebo zvířecí motivy.

Nyní využívá techniku akrylu. Několik let se však věnovala hlavně kresbě a malbě pastelem.

Výtvarné činnosti se aktivně věnuje od roku 2007. Navštěvovala ateliér paní Mgr. Petry Balnarové pod Lidovou konzervatoří v Ostravě. Následně studium zakončila "Absolutoriem", opravňující k vyučování v zájmových kulturních organizacích. Poté dále navštěvovala ateliér pod vedením paní Jany Smékalové.

V roce 2016 zakládá sdružení výtvarníků v Praze s názvem ŘÁD CHAOSU se Zdenou Bočarovou, Vladimírem Kočičkou a Jiřím Motlem.

Výstavy:

2010

Občanské sdružené Maryška Bohumín - název ERROR - výstava s fotografem Petrem Kiškou

2011

Galerie Maryčka Havířov - název Nitro - samostatná výstava

2013

Atlantik Ostrava - názve Temnota Nitra - samostatná výstava

2014

KD Leoše Janáčka Havířov - HVS 2014 - společná výstava s Havířovských výtvarníků

2016

Vinotéka a galerie Truhlářská, Praha - Řád Chaosu - společná výstava s výtvarníky Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl

2017

Atrium městské radnice Milovice - Kouzelný svět - společná výstava s malířem a sochařem Petrem Verzichem

Cafe de flore Milovice - Říje fantazie - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl)

Galerie Nora v Praze - Proměnlivost vnímání - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl)

2018

Café alternatif - Světlo stínů - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl)

Galerie a vinotéka U Milenky - Mršina - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl)

Galerie a vinotéka U Milenky - Obrazy duše - samostatná výstava

2019

Divadlo Horní Počernice - Havran - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jiří Motl)

Dobrá trafika na Újezdě - Podzimní ladění - společná výstava se sdružením Řádu chaosu (členové Zdena Bočarova, Vladimír Kočička, Jan Toť)


čerpáno:

https://prahatv.eu/zpravy/praha/praha/5651/cesti-impresioniste-se-inspirovali-baudelairem

http://janatesarikova.cz/

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/8091-error-aneb-vystava-jany-tesarikove-a-petra-kisky-v-salonu-maryska.html

http://www.galerieumilenky.cz/

http://martinfryc.eu/vystavy/vernisaz-skupinove-vystavy-rad-chaosu/

http://www.severni-morava.cz/akce-jana-tesarikova-nitro-24971/