Wikipedista:Wolfenschiessen

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wolfenschiessen
Stans (hl. město kantonu Nidwalden): Kantonální archiv (Staatsarchiv)
Wolfenschiessen je město v polokantonu Nidwalden ve středním Švýcarsku (viz foto), kam mne zavedlo - již několik dlouhých měsíců trvající - pátrání po mých předcích. Pro účely práce s Wikipedií jsem zvolil svůj název wikipedisty asi netradičně - názvem města, kde jsem byl (zatím) pouze prstem po mapách -  ovšem hlavně kvůli dobrému zapamatování (hesel a PINů máme asi téměř každý docela hodně...). K mé osobě: jsem profesí knihovník, mám rád historii, i turistiku, i hudbu, i sport, leč času i elánu je méně.... Nic lidského mi není cizí, ale nemám rád lež a nezodpovědné chování... 
Na kurzu Jak psát Wikipedii pro seniory 23.5. 2016 v Praze bylo zřejmé, jak budoucí lektoři se chtějí náležitě a s nadšením věnovat "své" seniorské komunitě.
I v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem se začíná připravovat školící aktivita pro aktivní seniory, kteří chtějí editovat a tvořit Wikipedii. První setkání zájemců se konalo v knihovně  4. října 2016. K přípravě tohoto setkání sloužila i účast tří pracovníků SVKUL na kurzu II v Praze (vedl V. Veselý). Účast byla relativně malá (5 zájemců), ale další byli omluveni a přislíbili účast na dalších setkáních. Školení bude pokračovat setkáním č.3, které proběhne v úterý 18. 10. 2016 ve 14 hod. v budově knihovny ve Velké Hradební 45.