Wikipedista:Vojta7/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ralph Saenz při koncertě se Steel Panther 13. října roku 2008

Ralph Saenz[editovat | editovat zdroj]

Ralph Michael Saenz narozen 17. května 1965, je známý spíše pod svým uměleckým jménem Michael Starr. Je to frontman comedy metalové skupiny Steel Panther. [1]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Saenz byl zpěvákem ve skupině David Lee Roth, kde byl přezdíván David Lee Raplh. Krátce byl také zpěvákem v kapele L.A. Guns, se kterými dokonce i nahrál jedno album zvané Wasted. Dále také zpíval v kapelách 7% Solution, First Cause, Longgone a Nightfall. Později se Ralph začal používat své druhé jméno a přejmenoval se na Michaela Saenze.

Ralph se v roce 2001 krátce objevil ve filmu Rock Star, kde v kabince rozmlouval s charaktery, které zde ztvárňovali Mark Wahlberg a Jennifer Aniston. Dále dělal například druhé hlasy pro skupinu AFI v jejich albech zvaných Sing the Sorrow a Decemberunderground.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Saenz vyrostl ve Van Nuys v Californii, kde jeho otec pracoval jako vysokoškolský profesor. Sám Saenz roku 1991 dosáhl PhD z anglické literatury na californské univerzitě v Berkeley. Krátce i pracoval jako asistent vysokoškolského profesora, který učil literaturu a místní kulturu. Saenz je ženatý s Jocelyn Starr a společně žijí v Los Angeles. V jednom rozhovoru také prozradil, že je z jedné půlky švéd a z druhé španěl.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Seznam čelnů Steel Panther