Přeskočit na obsah

Wikipedista:Vojtěch Mišura/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Herní-kupony.cz
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaspolečnost s ručením omezením (EGIT s.r.o.)
Datum založení2010
ZakladatelRadek Zunt
SídloPraha, Česká republika
Adresa sídlaVinohradská 2577/178, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Charakteristika firmy
Rozsah působeníČeská republika, Slovensko
ProduktyHerní poukazy, dárkové poukazy
MajitelEGIT s.r.o.
Identifikátory
Oficiální webwww.herni-kupony.cz
IČO28121112

Herní-kupony.cz jsou internetový obchod specializovaný na prodej poukazů na počítačové hry a streamovací služby v České republice a na Slovensku. Svou činnost zahájil v roce 2010. Od roku 2021 působí také na Slovensku.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Herní-kupony.cz začínaly jako startupový projekt s nabídkou prohlížečových her, MMORPG a tehdy populárních facebookových her. Jako první šlo o poukazy od vydavatelů Gameforge nebo InnoGames. Později se portfolio rozšířilo o nabídku předplacených kuponů pro velké herní platformy. V roce 2015 navázaly Herní-kupony.cz spolupráci s poskytovatelem poukazů paysafecard, PlayStation a Xbox, které je možné uplatnit v počítačových hrách a online aplikacích. Herní-kupony.cz působí také na Slovensku, kde od roku 2021 funguje autorizovaný web ve slovenštině.

Herní-kupony se pravidelně účastní herních a zábavních veletrhů jako je FOR GAMES, YouFest, Comic-Con Prague[1] a Utubering.

Ostatní[editovat | editovat zdroj]

Sortiment tvoří poukazy pro herní platformy PlayStation od Sony, Xbox od Microsoft nebo Steam od společnosti Valve Corporation. Zároveň se jedná o distributora streamovacích platforem Netflix, Voyo a Sledovani.tv.

Klíčoví lidé[editovat | editovat zdroj]

Herní-kupony.cz založil v roce 2010 Radek Zunt jako projekt společnosti EGIT s.r.o. Společnost má své sídlo na Vinohradech.[2]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Zaži herný svet na Comic-Con Prague 2022. LanCraft [online]. [cit. 2022-06-17]. Dostupné online. 
  2. Ročně prodá českým hráčům víc než milion poukázek, rozhovor s majitelem Herní-kupony.cz. Hrej.cz [online]. [cit. 2022-06-17]. Dostupné online.