Wikipedista:User1T1/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Marphés Pralines[editovat | editovat zdroj]

Marphés Pralines
Základní informace
Místo původuČesko
TvůrceKluge & Co.
Složení
hořká, mléčná a bílá čokoláda, šampaňské, cibetková káva, ovocné pyré, sorbet, kakaové máslo

Marphés Pralines (/ˈprɑː.liːns/) nebo jednoduše Marphés je značka ručně vyráběných čokoládových pralinek s tekutou náplní vyráběných společností Kluge & Co., tradičním cukrářským podnikem založeným v roce 1861. Marphés je nejvyšší a nejsofistikovanější řada ve společnosti Dějiny . Název je odvozen od Morfea, řeckého boha snů. Odkazuje na schopnost plnit nekonečné sny klientů.[1]

Výrobní proces[editovat | editovat zdroj]

Pralinky jsou standartně vyráběné ze tří druhů čokolády. Jsou plněny tekutou náplní speciálním autorským postupem. Hlavními náplněmi jsou šampaňské, káva, různé variace ovocných pyré a karamel. Výrobce deklaruje, že jsou náplně tekuté a bez dodatečné úpravy. Potvrzuje to slogan spojený s náplní šampaňského „z lahve přímo do pralinky“. Pod značkou Marphes pralines nalezneme edici Imperial, Élysion a Bespoke.

Imperial

  • Pralinky této řady odkazující na bohatou historii firmy. Jsou inspirované návštěvou císaře Františka Josefa I. a udělení titul Císařská a Královská továrna na čokoládu.

Élysion

  • Název této řady je odvozený od antického slova Élysium, neboli Ráj. Pralinky této řady jsou zdobeny 24K zlatem.

Bespoke

  • Verze plně přizpůsobená zákazníkovi. Zákazník si může navrhnout vlastní čokoládu, náplň, vzhled krabičky a mnoho dalších.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Home. Marphés Pralines [online]. [cit. 2020-10-08]. Dostupné online. (anglicky) 

[[Kategorie:Čokoláda]] [[Kategorie:Česko]]